Stedendriehoek

Meer servicepunten in Park

HOENDERLOO – De afgelopen maand heeft Het Nationale Park De Hoge Veluwe gebruikt om passende oplossingen te vinden op het nieuwe normaal van de anderhalvemeter-samenleving. Zo zijn per 1 mei de Parkwinkel, de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en het Theehuis De Kemperberg als afhaallocatie voor diverse kleine versnaperingen in gebruik genomen. Tevens kunnen de bezoekers van het Park picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in het Park Paviljoen kopen.

Vanaf de uitbraak van het coronavirus werd Het Nationale Park De Hoge Veluwe genoodzaakt om stap voor stap steeds striktere maatregelen te nemen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Het Park kon weliswaar geopend blijven, maar moest zijn Parkrestaurant, Parkwinkel en Museonder voor de bezoeker sluiten. Tevens werd besloten tot een beperkte openstelling van 09.00 tot 17.00 uur.

Dat deze maatregelen uiteraard grote gevolgen hebben gehad voor de bezoekersaantallen – en dus ook voor de financiële situatie van het Park – mag duidelijk zijn. Immers, De Hoge Veluwe is een vrijwel subsidieonafhankelijke organisatie en de bezoeker draagt dus in belangrijke mate bij aan de instandhouding van het Park.

Ondanks al deze maatregelen ondervond het Park veel begrip bij de bezoekers die, zij het in beduidend minder hoge aantallen, naar De Hoge Veluwe kwamen en genoten van de unieke landschappen. Mede dankzij de omvang van het 5.400 hectare grote natuurgebied, met daarbinnen een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden, werd geconstateerd dat de bezoekers zich zonder uitzondering goed hielden aan de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM en het Park.

Met vergroting van de service aan zijn bezoekers maakt het Park een voorzichtige stap naar een toekomst waarin iedereen weer volop kan genieten van de faciliteiten in de prachtige natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.