Stedendriehoek

Medea Huismannieuwe stadsfotograaf

APELDOORN – Medea Huisman (1984) volgt in augustus van dit jaar de huidige stadsfotograaf Jeroen Taalman op. Taalman was sinds 2015 de eerste stadsfotograaf van Apeldoorn. Evenals Taalman zal Huisman voor de periode van twee jaar stadsfotograaf zijn, van augustus 2017 tot augustus 2019.

De selectiecommissie ziet in Huisman een goede ambassadeur van de gemeente en haar inwoners, die haar passie voor en kennis van fotografie op goede, inspirerende wijze weet over te dragen. Bovendien heeft zij ervaring in de culturele sector en is zij goed is staat contact te maken met uiteenlopende groepen in de Apeldoornse samenleving.

Medea Huisman studeerde in 2010 af als fotograaf aan de Academie voor Beeldende Kunst in Enschede. Haar beelden zijn rauw en realistisch, maar nimmer afstandelijk of koud. Haar kracht schuilt in haar oprechte interesse in mensen en hun verhalen. Haar streven is de beschouwer te raken met haar foto’s. Huisman: “Er is veel moois in het leven en mijn camera geeft me de mogelijkheid, en de gelegenheid, dat vast te leggen en over te brengen.” De selectiecommissie is geraakt door de verwondering in haar beelden, haar gevoel voor mens en ruimte en haar compassie met de medemens. Uit haar portfolio spreekt bovendien verbondenheid met de stad alsmede haar vermogen over grenzen heen te communiceren.