Stedendriehoek

Markt in koninklijke sfeer

Voor het eerst op Paleis Het Loo, van zaterdag 4 tot en met maandag 6 juni, is Mary’s markt. Het evenement is vernoemd naar prinses Mary, bouwdame van het paleis en liefhebber van bloemen en planten. Bezoekers vinden kramen met brocante op het stallenplein en in de tuinen is er ‘Mary maakt’, met vertelpodia, workshops en demonstraties rond planten, bloemen en hergebruik.

In samenwerking met Heerenlanden Events wordt het stallenplein een gezellige markt met brocante en muziek. Natuurlijk is het terras van de prins Hendrik-garage dé plek om te genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de kramen.

Mary en de 17de eeuw bieden inspiratie. Bij de colonnades in de tuinen worden demonstraties gegeven. Maak geurbuidels uit de 17de eeuw met gedroogde bloemen uit de bloemenkamer. Herontdek koninklijke hobby’s zoals borduren en macramé, een van oorsprong Arabische knoopkunst, met Happy Crafts. De materialen liggen op de tafel en iedereen kan meteen aan de slag.

Leer meer over palace sketching met Egon de Regt – winnaar Project Rembrandt 2022 – en kijk en luister naar Anouk Bijsterbosch, die de paleistuin gebruikt als inspiratiebron voor botanisch schilderen. Ook zijn er diverse demonstraties van Royal Talens over het hergebruiken van materialen, waaronder botanisch tekenen met ecoline, upcycling met vintage chalk paint en sieraden tekenen met potlood.

Al in de 17de eeuw waren de tuinen van Paleis Het Loo een circulaire buitenplaats. Kom meer te weten over de tuinen en hun functie, hergebruik en de koninklijke hobby’s van Mary.