Stedendriehoek

Marije van Hunenstijngeeft startschot Kidsrun

APELDOORN – Vrijdag 15 september verzorgt Accres Apeldoorn, in samenwerking met diverse partijen, voor het derde jaar op rij de Bos & Weide Kidsrun. Kinderen uit groep 3 tot en met groep 8 van de basisscholen uit de wijk Zuid, verbonden aan de brede school Zuid en de brede vleugelschool, lopen tijdens deze run per ronde van 400 meter.

De Kidsrun vindt plaats tussen 09.00 en 12.00 uur op het veld achter dok Zuid, 1e Wormenseweg 460.Voorgaande jaren werd de kidsrun gekoppeld aan het Zuiderparkfestival; dit evenement is echter opgehouden te bestaan in 2017. Wegens het grote succes van de run met jaarlijks ruim 500 deelnemers, wordt dit jaar de Kidsrun wel georganiseerd als kick-off van het schooljaar. De Kidsrun is een sportieve en gezonde activiteit, die gestart wordt met een warming-up. De deelnemers worden na afloop beloond met een gezonde traktatie in de vorm van een flesje water en een stuk fruit.

Om de kinderen op vrijdagochtend in stijl van start te laten gaan, wordt het startsein van de Kidsrun gegeven door de Apeldoornse topsportatlete Marije van Hunenstijn. Daarnaast verzorgt ze ook de prijsuitreikingen per categorie.