Stedendriehoek

Marco Bod: ‘Niet bij de pakken neerzitten’

Foto: Caroline van der Waal

De gehele vakantiemaand augustus vinden diverse activiteiten plaats in de Apeldoornse binnenstad. Marco Bod, centrummanager: “We kunnen bij de pakken neerzitten, maar dat zit niet in de genen van onze binnenstadondernemers. Door middel van krachtenbundeling staan onder andere de Apeldoornse Terrassenparade en het Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid op het programma.”

Iedere zondag in augustus vindt een aangepaste variant van de Apeldoornse Terrassenparade plaats. Op 23 augustus is er kleinschalig entertainment op het Raadhuisplein en in de Kapelstraat en op zondag 16 en 30 augustus op het Caterplein en Leienplein. Bod: “Zoek een lekker plekje op één van deelnemende terrassen, bestel een drankje en geniet van enkele (straat)artiesten die aan je voorbij trekken. Op deze manier blijft de binnenstad levendig en maken we het leuker voor inwoners en bezoekers.”

Van de nood een deugd maken

In de tentoonstelling Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid ontdek je de verhalen die verbonden zijn aan de bevrijding van Apeldoorn. Bod: “Op zo’n 40 locaties in de binnenstad is de bevrijding van Apeldoorn in beeld gebracht met historische foto’s. De locaties van het Buitenmuseum zijn verzameld op een routeflyer die je gratis kunt ophalen bij de deelnemende locaties in de binnenstad of bekijk deze online via apeldoorn1900.nl.”

Pop-up terrassen

Door alle maatregelen rondom het coronavirus zijn enkele horecaondernemers gebonden aan een aantal regels, die ervoor zorgen dat ze niet op volle toeren kunnen draaien. “Dat is jammer, maar de Apeldoornse horecaondernemer weet als geen ander hoe je van de nood een deugd maakt! In de binnenstad vind je vier pop-up terrassen: Serengeti bij het Stationsplein, de pop-up picknick in het Oranjepark, StadsOase op het Van Reekumplein en het foodplein bij restaurant Poppe in de Paslaan.”

Gratis audiotour

“Kunst in de openbare ruimte ontdekken? Wandel dan de nieuwe audiotour Rondje Cultuurkwartier. In ongeveer drie kwartier ontdek je de bijzondere achterliggende verhalen achter kunstwerken in de binnenstad. De route start bij ACEC, Roggestraat 44. Scan de QR-code die aan het pand zit en ga van start.”

Binnenstadfolder

Door Centrummanagement Apeldoorn (CMA) wordt een speciale top 10-folder verspreid onder Apeldoornse ondernemers. De folder wordt ook verspreid bij locaties in de toeristische sector, waaronder bij hotels, bungalowparken en grote campings. In deze folder staan diverse leuke activiteiten vermeld voor jong en oud in de maand augustus. De folder is tevens te downloaden via apeldoorn-binnenstad.nl.”