Stedendriehoek

Mannen en vrouwen DNIJ skeeleren van Groningen naar Maastricht

APELDOORN – Op 15 juni 2017 vertrokken een aantal fanatieke skeeleraars (6 mannen en 3 vrouwen) samen met een 3-tal begeleiders naar Groningen om deel te nemen aan een monstertocht op skeelers van Groningen naar Maastricht, met een totaalafstand van 405 kilometer in 2 dagen.

Met totaal 145 deelnemers (internationaal) wilden ze uiteindelijk op 17 juni op het marktplein in Maastricht finishen. Aan de tocht was een goed doel verbonden: Stichting kansarme kinderen.
De deelnemers aan de tocht wilden met de geleverde prestatie een bijdrage leveren aan deze stichting.
Vrijdagochtend om 05.15 uur klonk het startschot vanaf sportcomplex Kardinge in Groningen. Onderweg werd 6x een stop ingelast van 20 minuten voor eten en drinken of medische verzorging.
om 18.00 uur landde het peloton in Angeren, waar zou worden overnacht op Camping QklQ die de deelnemers en organisatie (totaal 200 mensen) onderdak bood in een grote overdekte hal. Een uitgebreide pastamaaltijd stond gereed, zodat de sporters weer op krachten konden komen.
8 van de 9 DNIJ-ers waren na 225 kilometer nog in de koers, mede dankzij de morele steun en persoonlijke aandacht door de begeleiders van DNIJ.
Zaterdagochtend om 06.00 uur was er opnieuw gezamenlijk vertrek richting het zuiden van Nederland. Onderweg tijdens de stops was er telkens een warm onthaal door diverse verenigingen en bedrijven die hun bedrijfsaccommodatie of sporthallen/velden ter beschikking stelden. In Heumen, op de grens van Brabant, had het dorp geweldig uitgepakt door de deelnemers aan het begin van het dorp op te vangen en onder begeleiding van een dweilorkest ‘binnen’ te halen. Ze hebben daar merkbaar enige ervaring met de Nijmeegse 4-daagse zodat dit nu ook aan deze sportfanaten kon worden aangeboden. Een uitgebreide koffietafel met rijkelijk belegde broodjes en soep stonden gereed voor alle deelnemers. Dit gaf weer nieuwe energie en stimulans om door te gaan.
Omstreeks 18.15 uur rolde het peloton skeeleraars Maastricht binnen, om te finishen op het marktplein bij het fraaie gemeentehuis. Alle mannen van DNIJ hebben de tocht uiteindelijk kunnen volbrengen. Na felicitaties over en weer door de deelnemende skeeleraars werden ze toegesproken door een wethouder van Maastricht en gelukgewenst met deze geweldige prestatie. Ook organisator Jan de Geus en zijn team werden persoonlijk bedankt voor het organiseren van deze tocht. De opbrengst voor het goede doel was inmiddels opgelopen naar €12.000,- en werd aangeboden aan een vertegenwoordiger van de stichting die hier uiteraard heel blij mee was. Zij dankte de deelnemers voor hun inzet.
Een geweldige prestatie van alle deelnemende DNIJ-ers die na maanden trainen hebben deelgenomen aan deze tocht.
Op de foto staat het gehele deelnemende team en hun begeleiders.
Dank ook aan Jaap van Benthem voor het beschikbaar stellen van reservemateriaal en de familie Vos uit Voorst voor het beschikbaar stellen van een vervoermiddel.