Stedendriehoek

Maatschappelijke stage Tim bij WijApeldoorn

APELDOORN – WijApeldoorn heeft als eerste Apeldoornse politieke partij enkele middelbare scholieren de kans gegeven om maatschappelijke stage in een gemeenteraadsfractie te lopen. Zo was Tim Telgen (bijna 15) de eerste stagiair die dertig uur meeliep met WijApeldoorn.

Hoe kwam hij daar zo toe?

“Ik zat tussen de massa’s aan mogelijkheden te kijken en toen zag ik dit. Dat leek me wel leuk. Het is sowieso een aparte ervaring en niet iets wat je snel doet.”

En beviel het?

“Ja, het is mij heel goed bevallen. Het is heel bijzonder dat je alles van dichtbij en zelfs in de raadzaal kan meemaken.”

Vind je politiek iets om zelf te gaan doen?

“Dat weet ik nog niet. Ik vind architectuur ook heel leuk. Maar je weet het natuurlijk nooit.”

Voor WijApeldoorn was de maatschappelijke stage ook een mooie ervaring. Raadslid Martin Maassen kende het fenomeen al tijden van zijn voetbalclub AGOVV: “Daar horen maatschappelijke stages er helemaal bij. Op dit moment zijn er onder andere stagiairs van het gymnasium actief. Iedere school kiest zijn eigen momenten en zijn eigen aantal stage-uren. Jongeren kiezen niet snel voor de politiek omdat het verder van ze afstaat. De stap van Tim is dus een bijzondere. Het is echt ontzettend stoer van hem om deze keuze te maken. Voor ons als fractie was het ook leerzaam, omdat iemand van vijftien andere vragen stelt dan iemand die al lang in de politiek meedraait. Echt verfrissend dus.”

Zie voor meer informatie de website wijapeldoorn.nl/maatschappelijkestage