Stedendriehoek

Maand lang groot onderhoud aan N345

Foto: Pixabay

Provincie Gelderland voert tussen 29 maart en 30 april groot onderhoud uit aan de N345 tussen de Sluinerweg (de Kar) en Voorst. “Tijdens het groot onderhoud reconstrueren we de weg in Gietelo en we voeren een aantal maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren.”

“De provincie maakt van Gietelo een buurtschap en verlaagt daar de snelheid naar 50 kilometer per uur. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Doorgaand verkeer tussen Apeldoorn en Zutphen wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A1, N348 en N345. Fietsers worden lokaal omgeleid tijdens werkzaamheden aan het fietspad”, aldus een provinciewoordvoerder.

Op 29 maart start de provincie met de reconstructie van Gietelo. De provincie werkt dan aan de N345 tussen rotonde Zutphenseweg (N345)/Hoofdweg (N789) en Voorst. De werkzaamheden tussen rotonde N345/Deventerweg en Voorst zijn op 1 april afgerond. De reconstructie van Gietelo en de weg richting de rotonde Zutphenseweg (N345)/Hoofdweg (N789) zijn op 30 april afgerond.

Tussen 6 en 16 april werkt provincie Gelderland aan de N345 tussen de Sluinerweg en de rotonde Zutphenseweg (N345)/Hoofdweg (N789). Op 19 april start de provincie met het onderhoud aan de rotonde Zutphenseweg (N345)/Hoofdweg (N789). De werkzaamheden aan de rotonde duren tot 25 april. Tijdens de werkzaamheden is de rotonde afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer vanuit Klarenbeek richting Apeldoorn volgt een tijdelijke weg naar de N345 en omgekeerd. Verkeer vanuit Apeldoorn richting Zutphen en omgekeerd gebruikt de omleidingsroute via de A1, N348 en N345.

Plan uw reis

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. “Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.”

Meer informatie

Actuele informatie over deze werkzaamheden staat op www.gelderland.nl/N345-Sluinerweg-Zutphen. Op www.bereikbaargelderland.nl staat actuele informatie over afsluitingen en omleidingsroutes.