Stedendriehoek

Maak kennis met Taalhuis Apeldoorn in CODA Bibliotheek

APELDOORN – Heb je moeite met lezen of schrijven? Vind je rekenen lastig? Ga je de computer uit de weg? En merk je dat dat invloed heeft op je dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of als je online een formulier moet invullen? Geen zorgen! Er is een oplossing. Bij Taalhuis Apeldoorn in CODA Centrale Bibliotheek helpen we met taal, rekenen en werken op de computer. Tijdens één van de inloopspreekuren kijk je samen met een Taalhuisdocent naar wat je graag wilt leren. Wil je meer weten over de computer, tablet of smartphone? Dan ben je welkom tijdens het Digispreekuur op donderdag in CODA Centrale Bibliotheek.

In Apeldoorn zijn er meer dan 18.000 volwassenen die lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer lastig vinden. Gelukkig is bij of via Taalhuis Apeldoorn in CODA Centrale Bibliotheek veel mogelijk. Gratis en in de buurt! Het Taalhuis helpt bij alle basisvaardigheden, verzorgt taalcoaching en ondersteunt met digivaardigheden en rekenen. Daarnaast is er een leesclub en beschikt het Taalhuis over studie- en leesboeken. Deelnemen aan een opfriscursus schrijven? Werken met DigiD? Je kind helpen met het huiswerk of een werkbrief invullen? Het kan in Taalhuis Apeldoorn. En wist je dat er ook les is voor mensen die de basisschool in Nederland hebben gevolgd? Ook voor mensen die Nederlands als tweede taal (NT2) leren is er ruim aanbod.

Spreekuren
Taalspreekuur:
Maandag: 10.00 tot 12.00 uur, CODA Centrale Bibliotheek
Dinsdag: 10.00 tot 12.00 uur, CODA dok Zuid
Woensdag: 10.00 tot 12.00 uur, CODA de Maten

Digispreekuur:
Donderdag: 10.00 tot 12.00 uur, CODA Centrale Bibliotheek

Informatie
www.coda-apeldoorn.nl/taalhuis | taalhuis@coda-apeldoorn.nl |055-5268561

 


Wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven, leren omgaan met de computer of je rekenvaardigheden vergroten? Kom dan naar Taalhuis Apeldoorn in CODA Centrale Bibliotheek, mail naar taalhuis@coda-apeldoorn.nl of bel met 055-5268561. Er staat altijd iemand voor je klaar!

Taalhuis Apeldoorn is een samenwerkingsverband van Aventus, BoekStart, CLC/Inburgering Apeldoorn, CODA, Centrum voor Jeugd en Gezin, Domijn Kinderopvang, het Leerwerkloket, basisschool Spitsbergen, Stichting Da Capo, Stichting Lezen & Schrijven, Stimenz, TopTaal, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en de gemeente Apeldoorn. Het Taalhuis streeft in dit samenwerkingsverband naar het terugdringen van laaggeletterdheid en het versterken en vergroten van de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit de gemeente Apeldoorn. Het Taalhuis heeft een herkenbare, fysieke plek in CODA Centrale Bibliotheek en biedt in samenwerking met de partners een uitgebreid programma.