Stedendriehoek

Lowland Games meer dan geslaagd

APELDOORN – Netwerkorganisatie JCI Apeldoorn kan trots terugkijken op de meer dan geslaagde Lowland Games van zondag. Veertien teams, hoofdzakelijk van bedrijven en sommige van sportclubs, leverden een sportieve strijd op het scherpst van de snede.

 

De winnaars: The B-force

Nieuwe toevoegenDe Lowland Games groeiden naar een fantastisch evenement, met als kers op de taart de openingsact van de 48th Highlanders of Holland Pipes & Drums. Allround presentator Raymond Lorié fungeerde tijdens het spektakel als spreekstalmeester; op gevatte wijze praatte hij de diverse wedstrijdonderdelen aan elkaar.

Nadat alle tien onderdelen – waarbij kracht en uithoudingsvermogen een belangrijke rol speelden – door de deelnemende mannen én vrouwen waren afgerond, bleek dat twee teams aan kop exact gelijk geëindigd waren: de rugbyers van Mac Rams en de boksers van The B-force. Een beslissend touwtrekduel om de hoofdprijs werd door de boksers in hun voordeel beslecht.

Met de Lowland Games steunt JCI Apeldoorn de lokale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking New Day Impact. Die streeft ernaar mensen in nood te ondersteunen bij (bouw)projecten en programma’s op het gebied van welzijn, zorg en educatie.