Stedendriehoek

Lockdown: manieren om jezelf thuis te vermaken

Overheden neemt alsmaar meer maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Dit betekent dat miljoenen mensen zich nu genoodzaakt zien om thuis te blijven. Hoewel zelfquarantaine in het begin misschien aantrekkelijk lijkt, zal het na een tijdje voor velen toch moeilijk worden.

Hieronder volgen enkele manieren om je te vermaken als je de komende tijd je huis niet kan verlaten.

Organiseer een Netflix viewing party
Als jij en je vrienden of familie een Netflix-account hebben, kunnen jullie een moment inplannen om samen naar een film of tv-show te kijken. De gratis Google Chrome-extensie Netflix Party synchroniseert het afspelen van video zodat je tegelijkertijd kunt kijken en pauzeren. De app beschikt ook over een chatfunctie zodat je het gesprek tijdens de film gaande kunt houden.

Speel videospelletjes
Het spelen van videogames is een andere optie om de tijd te doden als je thuis vastzit. Naast de games die je misschien al bezit of gedownload hebt van de PlayStation of Microsoft Store voor Xbox, zijn er nog andere manieren om te spelen. Als je op zoek bent naar een nieuwe game-ervaring, zijn streamingdiensten zoals Google Stadia en Apple Arcade het proberen waard. Als je graag op je pc, laptop of mobiele toestel speelt, zijn er online een overvloed aan spelopties: Probeer eens online roulette en andere casinogames of ontdek de wereld van Steam, een sociaal platform waar je games kan spelen.

Verdiep je in een boek dat je altijd al wilde lezen
Wil je graag lezen, maar kun je het huis niet meer uit om een boek te kopen of te lenen? Geen probleem. Online kun je in een handomdraai boeken, tijdschriften en kranten kopen of lenen via Nook, Kindle en de Apple News-app voor iOS. Er zijn ook manieren om gratis e-books op je tablet, smartphone of computer te downloaden. Websites zoals Authorama en Project Gutenberg beschikken over honderden werken waaronder Pride and Prejudice van Jane Austen, Alice in Wonderland van Lewis Carroll en The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett.

Start een work-out routine
Lekker ontspannen op de bank kan leuk zijn, maar na een tijdje heb je toch wat beweging nodig. Gelukkig zijn er tal van virtuele fitnessprogramma’s die je thuis kunt doen. Sommige fitness-apps zijn gratis zoals FitOn. Andere apps zoals Pocket Yoga hebben gratis functies, maar vereisen wel een abonnement als je toegang wilt tot alle opties. Afhankelijk van de training die je wilt volgen, hoef je slechts een kleine hoeveelheid ruimte vrij te maken en voor veel sporten zoals pilates of yoga heb je geen apparatuur nodig.