Stedendriehoek

Lionsclub Apeldoorn verzamelt koffiepunten voor de Voedselbank

APELDOORN – Hoge energietarieven, stijgende zorgpremies en boodschappen die niet meer te betalen zijn met de feestdagen. Er is een steeds grotere groep mensen die daardoor onder de armoedegrens leeft en noodzakelijk een beroep moet doen op de Voedselbank.

De Voedselbank ondersteunt wekelijks meer dan tweehonderdvijftig huishoudens met een voedselpakket. Een bakkie koffie wordt steeds meer gezien als een basisbehoefte, maar is een kostbaar onderdeel van de dagelijkse boodschappen. Een pak koffie (of koffie-pads) in het pakket van de Voedselbank wordt dan ook als zeer waardevol ervaren.

De Lionsclub Apeldoorn steekt ook dit jaar Voedselbank Apeldoorn de helpende hand toe bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden bij Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie voor de Voedselbank. In 2022 leverde dit maar liefst ruim 3.000 pakken koffie op. “Tot en met 6 januari 2024 kunt u uw waardepunten uit alle Douwe Egberts-, Pickwick- en SENSEO-pakken kwijt in de verzamelboxen op meer dan dertig locaties (onder andere supermarkten) in Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo en omgeving. Deze locaties vindt men op de website https://apeldoorn.lions.nl en op de website van de Voedselbank. Natuurlijk kan men de waardepunten ook inleveren bij de Voedselbank Apeldoorn, Kanaal Noord 147.”

Oud en vreemd geld

De Douwe Egberts-puntenactie wordt dit jaar ook gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in derdewereldlanden een patiënt met staar worden geopereerd. “Heeft u nog oud of vreemd geld liggen waar u niets mee doet? U kunt het tegelijk, liefst in een envelop of een zakje, met de koffiepunten inleveren bij de locaties met de verzamelboxen van de Douwe Egberts-punten of bij de Voedselbank.

Foto:

Sinds 2013 organiseert de Lionsclub Apeldoorn de jaarlijkse inzamelingsactie van Douwe Egberts koffiepunten ten behoeve van Voedselbank Apeldoorn. Op de foto waardepunten uit de Douwe Egberts-, Pickwick- en SENSEO-pakken.