Stedendriehoek

Liefst twee Theo dagen met heuse primeur

APELDOORN – Klein Optiek Oogzorgcentrum, gevestigd op winkelcentrum de Eglantier (nummer 501), heropende twee maanden geleden met inachtneming van alle RIVM-veiligheidsmaatregelen. Voor ondernemers was het natuurlijk even afwachten hoe het winkelpubliek zou omgaan met de vreemde en onzekere coronasituatie buiten de eigen veilige thuisomgeving, maar Johannes Veldhoen en zijn team hebben drukke dagen achter de rug in hun optiekzaak.

“Het gaat echt heel goed”, glimlacht Veldhoen tevreden. Als een van de eerste ondernemers in Apeldoorn en de regio had hij de vereiste plexiglasschermen geplaatst. Het team droeg ook al meteen kapjes bij oogmetingen, als extra veiligheidsmaatregel.” Diverse, contactgevoeliger diensten konden destijds nog niet worden aangeboden, maar nu, acht weken later, mag Klein Optiek alles weer uitvoeren. “Optometrische onderzoeken, oogdrukmeting, contactlenscontrole en het volledig afpassen van uw bril, het is inmiddels weer mogelijk. We kunnen hier ook eenvoudig meer klanten ontvangen; wat dat betreft ben ik nu blijer met mijn ruime winkel dan ooit!” Veel gebeurt nog wel op afspraak, maar dat was ook voor de coronacrisis al zo.

In deze veilige omgeving kunnen Veldhoen en zijn medewerkers met veel vertrouwen hun befaamde Theo dag organiseren, altijd weer bij Klein Optiek een succesvolle introductie van de nieuwste collectie van dit Belgische brillenmerk. “Erg leuk: dit keer hebben we voor het eerst twee Theo dagen! Zaterdag 6 juni stond al gepland, maar daar hebben we de vrijdag ervoor, 5 juni, aan toegevoegd. Vanaf 14.00 uur hebben we zelfs een primeur, want de collectie die normaal gesproken al op beurzen in maart kan worden bekeken, is bij ons nu voor het eerst te zien, simpelweg omdat de beurzen dit jaar door de coronacrisis zijn komen te vervallen.”

Vertegenwoordiger van het beroemde brillenmerk Peter Debaene (links op foto vóór de coronacrisis met Johannes Veldhoen) loopt – op afspraak – met klanten door de collectie heen. “Bovendien krijgt men die dagen bij aanschaf van een bril tot wel 150 euro korting op maatwerk glazen, plus een kortingsbon van 20 procent op Floris van Bommel-schoenen bij Oxener. Dit alles kunt u beleven onder het genot van een hapje en drankje”, aldus Veldhoen, die natuurlijk nog wel even terugkomt op de RIVM-richtlijnen. “Uiteraard vragen we u rekening te houden met uw eigen gezondheid en dat van onze medewerkers. Bent u verkouden of heeft u koorts, blijft u dan thuis. Houdt u in de winkel 1,5 meter afstand en desinfecteer uw handen bij binnenkomst.”

Voor meer informatie, telefoon 055-5421337 en website www.optiek.com.