Stedendriehoek

Liefde en geduld gezocht voor twee poezen

Logan

Luke

Logan en Luke zijn twee dames van 8 jaar. Beiden zijn op zoek naar een nieuw thuis, maar ze hoeven niet per se meer samen in één huis geplaatst te worden. Wél kleuren ze mooi bij elkaar en komen ook hun karakters aardig overeen.

De wereld is spannend voor deze dames en daarom zoeken ze een baasje dat met liefde en een beetje geduld hen uit hun schulp kan laten komen. Klein, compact, veilig, rustig en voorspelbaar, zijn dan ook de sleutelwoorden. Hun baasje kon niet meer voor hen zorgen en verder hadden ze daar een zorgeloos, schuw buitenbestaan. Ze waren wel afhankelijk van mevrouw en daarom zien de medewerkers van Dierenasiel de Kuipershoek wel dat ze toch een klein beetje nieuwsgierig zijn naar mensen.

Beide poezen zijn toch nog enorme ‘projectkatten’. “Hierbij moet u rekening houden met nog een trainingstraject om ze lekker ontspannen te laten voelen thuis. Dit kan een enorm lang traject worden en het mooist is om te beginnen in een kleine ruimte, met voorkeur zelfs een ruime hondenbench. Vanuit daar kunnen ze rustig aan prikkels in de woonkamer of omgeving wennen.”

“Daarnaast moet je zo rustig mogelijk trainen met behulp van lekkere vleesjes, kwasten en mooie veren. Kleine momenten van interactie zullen de oplossing zijn en grote, gedwongen benaderingen zullen nadelig effect hebben. De grootste stressbron moet ook vermeden worden en dat zijn kinderen. Een voorspelbaar en rustig huis zal voor grote stappen vooruit zorgen en langzaam zullen de dames dan ontdooien, maar de minste en geringste spanning zorgt weer voor acht stappen achteruit. Heeft u geduld, liefde en een veilig plekje voor één van deze twee dames? Ziet u het zitten om Luke of Logan te leren dat de wereld niet zo spannend is als ze denken? Neem dan via mail of telefoon contact met ons op.”

Voor meer informatie, telefoon 088-8113650, e-mail asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl, website www.dierenbescherming.nl.