Stedendriehoek

Lichtjeswandeling bij Radio Kootwijk

RADIO KOOTWIJK – Op woensdagavond 28 december verlichten talloze lichtjes het stille Veluwse landschap. Voor het vijfde jaar wordt er vanaf het voormalige zendstation Radio Kootwijk een lichtjeswandeling uitgezet door Staatsbosbeheer.

“De boswachter heeft speciaal voor dit jaar een nieuwe route van 5 kilometer uitgestippeld. Deze route leidt langs bijzondere nieuwsgebeurtenissen van dit jaar. Wat weet je hier nog van en wat deed het met je? De lichtjes en sterren aan de hemel wijzen je de weg, dus wandelschoenen aan, sjaal om en muts op…genieten maar!” vertelt Iris Littink namens Staatsbosbeheer.

Het zendgebouw straalt op deze winteravond ook en nodigt uit om na de wandeling handen en voeten te warmen. En natuurlijk ook om te genieten van de gezellige sfeer in de zenderzaal. Traiteur Délicat uit Apeldoorn trakteert op een warm drankje met iets lekkers, terwijl je luistert naar de betoverende, magische klanken van Dreamflow (onderdeel van ‘Het is er al’). Dreamflow speelt met diverse bijzondere instrumenten van over de hele wereld. Laat je meenemen op reis door deze avontuurlijke klankwereld. Dit wordt afgewisseld met het koor Knap Eigenwijs, dat een gevarieerd repertoire van Nederlands- en Engelstalige liedjes brengt. Sander Grootendorst, journalist en tevens dichter en performer, zal op geheel eigen wijze het nieuws van afgelopen jaar toelichten in de filmzaal.
Starttijden zijn tussen 18.00 en 20.30 uur bij Annex A, nabij het zendgebouw, Radioweg 1 te Radio Kootwijk. Inschrijven per starttijd. De kosten bedragen €14,95 per persoon, inclusief parkeerkosten, een (warm) drankje met iets lekkers na afloop en muziek. Boekingen zijn uitsluitend mogelijk via de website www.staatsbosbeheer.nl/lichtjeswandelingradiokootwijk . Op vertoon van de print van de boeking kan men deelnemen. Op de avond zelf is er geen kaartverkoop, dus ook géén toegang.