Stedendriehoek

Lezing Ruudt Peters in CODA museum

APELDOORN – CODA Museum toont met de tentoonstelling BRON een dwarsdoorsnede van het werk van beeldend kunstenaar en sieraadontwerper Ruudt Peters. Op zaterdag 27 januari vertelt hij tijdens een lezing meer over het maakproces van zijn werken, zijn inspiratiebronnen en over de tentoonstelling.

Het werk van Ruudt Peters is tot en met zondag 28 januari te bekijken en te ervaren tijdens de tentoonstelling BRON in CODA Museum Apeldoorn. BRON geeft een overzicht van Peters rebelse sieraden uit het begin van de jaren zeventig tot de meer verdiepende werken gebaseerd op onderzoek naar andere culturen, gebruiken en gewoonten uit een meer recente periode. Zijn werk is tentoongesteld in een spectaculaire opstelling van glazen capsules, films en borrelende bronnen die bezoekers uitnodigt de wereld van Peters te ontdekken. De catalogus bij deze tentoonstelling is verkrijgbaar in CODA Winkel.

 

Op zaterdag 27 januari geeft Peters om 14.30 uur in CODA Auditorium een lezing over zijn tentoonstelling BRON. Peters’ sieraden staan in verband met elkaar en komen voort uit een vloeiend proces van gebeurtenissen en uiteenlopende bronnen van inspiratie: oorzaak en gevolg, actie en reactie, vallen en opstaan, onzekerheid, ontdekken, nieuwsgierigheid. Alles tezamen vormt de tentoonstelling. In een lezing vertelt Peters meer over het maakproces en zijn inspiratiebronnen. Let op, deze wordt deels in het Engels gehouden.

 

Aanmelden

Belangstellenden voor de lezing dienen zich vóór donderdag 25 januari aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van  ‘lezing Ruudt Peters’, met naam en het aantal personen. Op vertoon van een CODA-pas, Museumkaart, Vriendenpas of een toegangskaart tot CODA Museum is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie op de website www.coda-apeldoorn.nl