Stedendriehoek

Lezing Planetenjagers bij Volkssterrenwacht

BUSSLOO – Op vrijdag 11 november neemt Lucas Ellerbroek het publiek bij Volkssterrenwacht Bussloo mee in de zoektocht naar buitenaards leven. Dit thema staat volop in de belangstelling dankzij de ontdekking van inmiddels honderden planeten bij andere sterren.

Vinden we binnenkort een tweede Aarde? Planetenjagers zijn geen zoekers naar ‘kleine groene mannetjes’ meer, maar leiden nu één van de meest bloeiende vakgebieden in de wetenschap. Sterrenkundige Lucas Ellerbroek, auteur van de bestseller ‘Planetenjagers’, geeft een uniek historisch overzicht.
Sterrenkundige Lucas Ellerbroek (1984) was als klein jongetje al gefascineerd door planeten. Hij heeft tijdens zijn studie onderzoek gedaan naar de geboorte van sterren. Niemand weet hoe de belangrijkste ster, onze zon, er in den beginne uitzag. Om daar meer inzicht in te krijgen deed hij onderzoek naar de geboorte van andere jonge sterren.

Later, tijdens zijn promotie, volgde hij van dichtbij en met stijgende verbazing de jacht op aliens. Hij schreef er een boek over: ‘Planetenjagers’. Hierin beschrijft hij de geboorte van een nieuw vakgebied en de menselijke strubbelingen die daarmee gepaard gaan. Hij verscheen de afgelopen jaren veel in de media. Ook toen in 2015 de exoplaneet Kepler 452b werd ontdekt. Een aardeachtige planeet bij een andere zon. Is daar leven? In welke vorm? Lucas Ellerbroek zal het publiek meenemen in de wereld van de planetenjagers.

De sterrenwacht is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht en bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl , op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo  of telefonisch via 0571-262006.