Stedendriehoek

Lezing over digitale nalatenschap

Hoe zorg je ervoor dat na jouw overlijden ook je digitale nalatenschap goed wordt geregeld? Daarover gaat de presentatie die Brandon Kwey (zie foto) op woensdag 23 november van 15.00 tot 16.30 uur geeft in het auditorium van CODA.  

Als nabestaanden geen wachtwoord(en) hebben, kunnen zij niet meer bij de computer, telefoon en online accounts van een overledene. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat een digitale nalatenschap goed is geregeld. Zodat de overledene bijvoorbeeld niet nog jaren doorleeft op Facebook, of nabestaanden niet meer bij foto’s en video’s kunnen.

In de presentatie gebruikt Brandon Kwey voorbeelden uit de praktijk om zijn gehoor aan het denken te zetten. Waarom moet je een mobiel telefoonabonnement van een overleden dierbare níet direct opzeggen? Kun je met de vinger van een overledene een telefoon ontgrendelen? Wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden? Hoe krijgen nabestaanden toegang tot een telefoon of laptop als zij het wachtwoord niet weten? En hoe voorkom je dat gegevens van een overledene worden gebruikt voor identiteitsfraude? Op deze en andere vragen geeft hij antwoord, aangevuld met praktische tips. Brandon Kwey behandelt het onderwerp met een afwisseling van ernst en humor.

De toegang tot deze presentatie is vrij.