Stedendriehoek

Lezing Jan Terlouw bij milieuactiegroep

Op dinsdag 28 september verzorgt het onlangs opgerichte Extinction Rebellion Apeldoorn een informatieavond in café Nova (gelegen naast café de Flierefluiter), Marktstraat 20, in het centrum van Apeldoorn. Het programma begint om 20.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur en rond 22.00 uur loopt het programma ten einde. Wie zeker wil zijn van een plek, reserveert via e-mail xrapeldoorn@protonmail.com

Extinction Rebellion is opgericht om burgers die zich zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis, samen te brengen. In deze regio zijn er afdelingen in onder andere Deventer, Zwolle en Zutphen. En nu dus ook in Apeldoorn. Het komt voort uit Klimaatalarm Apeldoorn, dat op 14 maart voor het eerst van zich liet horen met een geslaagde manifestatie in het Oranjepark.

Voor 28 september is schrijver en oud-politicus Jan Terlouw uitgenodigd. Hij zal een lezing houden over waarom hij het belangrijk vindt dat mensen zich inzetten voor een schone, duurzame en sociale samenleving. Woordvoerder Christiaan Verweij. “We zijn ontzettend trots dat de heer Terlouw een lezing komt geven; dat hij ondanks zijn hoge leeftijd en drukke agenda een bijdrage levert zegt misschien ook wel iets over zijn noodkreet om nu in actie te komen.”

Actief in Apeldoorn
“Uiteraard zal er ook uitgebreid ingegaan worden op hoe mensen in Apeldoorn actief kunnen worden voor Extinction Rebellion. Hilde Bom zal namens de actiegroep vertellen over de organisatie. Volgens haar staan er de komende maanden al behoorlijk wat activiteiten en acties op de agenda. Bijvoorbeeld een Loesje-avond om posters te bedenken, ludieke acties in het centrum en ook willen we ons aansluiten bij de landelijke actiedagen in Den Haag. Van 11 tot en met 18 oktober zal daar geprotesteerd worden om af te dwingen dat de overheid Nederland in 2025 klimaatneutraal maakt op een rechtvaardige manier.”

De entree is op basis van vrijwillige donatie en er is de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende actieve leden van de actiegroep.