Stedendriehoek

Lekker spelen in een zes meter groot gorillahoofd

Apenheul blijft het prachtige natuurpark verder ontwikkelen. Na de officiële opening van het voedselbos van de dwergapen door prinses Margriet, was het vorige week de beurt aan de nieuwe speeltuin om geopend te worden door de (aftredende) kinderburgemeester van Apeldoorn. Zij werd vergezeld door leerlingen van basisschool de Sterrenschool uit Apeldoorn. De speeltuin is bijzonder, gezien de unieke locatie middenin een heuvelachtig bos en natuurlijk door het enorme gorillahoofd waarin gespeeld kan worden.

Na de officiële openingshandeling barstte het spektakel pas echt los. Onder aanmoediging van alle aanwezigen ging Apenheul-directeur Roel Welsing de strijd in de speeltuin aan met kinderburgemeester Sibel en één leerling van de Sterrenschool uit Apeldoorn. Zij legden een parcours in de speeltuin af en leefden zich uit als een aap. Na een flinke strijd is daar Finn als winnaar uit gekomen. Hij kreeg een mooie prijs en natuurlijk de eeuwige roem! “Ik vind de speeltuin erg mooi geworden en je kunt er erg leuk spelen”, zegt kinderburgemeester Sibel.

Na de opening en challenge kon de schoolklas samen met kinderburgemeester Sibel nog lekker spelen en de aap uithangen in de nieuwe speeltuin. Roel Welsing, directeur van Apenheul, kijkt terug op een geslaagde opening van de speeltuin: “Spelende kinderen die niet meer uit de speeltuin weg te krijgen zijn, daar doe je het voor.”

“We wilden graag een echte aapse speeltuin creëren, eentje die je alleen maar in Apenheul kunt vinden en uiteraard geïnspireerd door onze eigen apen”, zegt Susan Fledderus, Manager Beleving van Apenheul. “De speeltuin ligt naast het nieuwe restaurant waar ouders lekker op het terras naar de apen kunnen kijken. Kijken ze de andere kant op, dan kunnen ze hun eigen aapjes op dezelfde manier zien spelen. Het pronkstuk is toch wel het megagrote gorillahoofd, ontworpen door de eigen vormgever van Apenheul.”

Apenheul was erg blij dat de bouwer van de speeltuin (Acacia Robinia) de uitdaging aannam om deze ook echt te maken. “De hele speeltuin is gemaakt van duurzaam hout en we hebben goed nagedacht hoe dit precies op deze heuvelachtige boslocatie zou kunnen passen, zonder de bomen te beschadigen. Dat is gelukkig erg goed gelukt en nu is het echt een heel spannende, aapse speeltuin geworden, midden in de natuur!” aldus een trotse Fledderus.