Stedendriehoek

Leeshulpmiddelen bij Visio

APELDOORN – Zijn de letters in de krant niet meer te onderscheiden? Gaat de ondertiteling van de TV te snel? Aan leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed functioneren. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, verzorgt in samenwerking met een viertal leveranciers in Apeldoorn op woensdag 21 februari van 10.00 tot 14.00 uur een inloopdag over het thema Lezen, waarbij men kennis kan maken met de nieuwste leeshulpmiddelen en -technologieën.

Wanneer een leesbril en een extra lamp niet meer voldoende zijn om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de inloopdag. Low Vision Totaal, Babbage, Iris Huys en Solutions Radio tonen bekende en minder bekende leeshulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan loepen, extra verlichting maar bijvoorbeeld ook aan de bril die kan voorlezen, de webbox 3 – een apparaat dat de ondertiteling van de televisie kan voorlezen – of een app voor op uw smartphone die beide kan. Ook is het mogelijk om een indruk te krijgen van het onderzoek dat Visio houdt om tot een passend leeshulpmiddel te komen.

De inloopdag bij Visio Apeldoorn, Waldeck-Pyrmontstraat 31 (Gebouw Sigma), is gratis toegankelijk en men hoeft zich niet aan te melden. Er is een deskundige beschikbaar die ook vragen over andere gebieden dan het thema lezen kan beantwoorden. Er is op deze dag geen tijd voor een uitgebreid oogonderzoek; alleen de mogelijkheden worden getoond.