Stedendriehoek

Leerlingen zetten zich innvoor een schonere stad

APELDOORN – Deze week gaf wethouder Detlev Cziesso samen met de leerlingen van PCBS De Ploeg het startsein voor de Week van Apeldoorn Schoon. Tot en met 31 maart komen ruim 1150 leerlingen van 14 Apeldoornse basisscholen in actie voor een schonere stad. Door afvalopruimacties worden de leerlingen bewust gemaakt van een schone leefomgeving.

Ieder jaar houden honderden leerlingen een afvalopruimactie tijdens de Week van Apeldoorn Schoon. Met deze actie worden kinderen gestimuleerd om bewust om te gaan met de leefomgeving en afval. Daarnaast geven zij door het opruimen van zwerfafval het signaal af dat ze graag in een schone stad willen wonen en spelen.
De Week van Apeldoorn Schoon is onderdeel van de campagne Heel Apeldoorn is Rein. Met deze campagne wil de gemeente Apeldoorn inwoners enthousiasmeren en meer betrekken bij het schoonhouden van de eigen leefomgeving. Met als doel dat inwoners zich ervan bewust worden dat zij met een relatief kleine inzet veel kunnen betekenen voor een schonere buurt. Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan een steentje bijdragen aan een schone stad.