Stedendriehoek

Leerlingen van Basisschool de Horst gaan vol verwondering op reis in de wereld van de beeldende kunst

Per dinsdag 27 februari staat het Reizende Museum voor het eerst in Apeldoorn op basisschool de Horst. Het Reizende museum bestaat uit meer dan 50 nagemaakte werken (zowel 2D als 3D) uit de kunstgeschiedenis die worden geplaatst op een basisschool als ware een echt museum. Het museum kan in een sportzaal, aula of een andere ruimte geplaatst worden, waarmee de kunsttheorie voor de leerlingen levendig en visueel wordt gemaakt. Naast het reguliere basisonderwijs is het Reizende Museum ook zeer geschikt voor in het speciaal onderwijs.

De leerlingen kunnen actief aan de slag in het museum. Zo kunnen zij grottekeningen maken in een nagemaakte grot, kunnen zij zich verkleden als personen uit de oudere kunstperiodes, kunnen zij een speurtocht langs de kunstwerken maken, het werk ‘de groenteman(d)’ van Giuseppe namaken met fruit en een werk van Mondriaan namaken met gekleurde blokken en met zoek- en kijkvragen aan de slag.

De leerlingen van de Horst zijn erg enthousiast over de vele verschillende kunstwerken. Het leuke is dat ieder kind weer een ander werk het interessants vindt. Veel leerlingen waren erg onder de indruk van de met diamanten bedekte schedel van kunstenaar Damien Hirst. Extra leuk is dat juf Ank direct met haar groep 8 aan de slag is gegaan met het maken van grottekeningen vanuit één van de vele aansluitende kunstlessen vanuit de beeldende online lesmethode ‘Laat maar zien’. Zo komt de lesstof nog meer tot leven. Er zijn aansluitende kunstlessen voor alle groepen & niveaus beschikbaar.

Het museum staat inmiddels ook al bij andere scholen in Apeldoorn op de planning. Het zou mooi zijn wanneer het Reizende Museum in de toekomst meer leerlingen kan bereiken, zodat zoveel mogelijk leerlingen vol verwondering op reis kunnen in de wereld van de beeldende kunst. Voor eind dit schooljaar zijn er nog twee mogelijkheden voor het museum op een nieuwe locatie. Vanwege het grote succes is er halverwege april een tweede kleinere versie van het Reizende Museum beschikbaar.

Mocht u interesse hebben om het museum te reserveren voor een bepaalde periode bij u op school of wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Rowena Peters. info@rowenapeters.nl, 06-20857588

Een video en foto’s van het Reizende Museum zijn online te vinden.

www.rowenapeters.nl

www.facebook.com/rowenapeterskunst

www.instagram.com/rowenapeterskunst