Stedendriehoek

Landelijk Atelierweekend: Twee dagen welkom in de ateliers

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend, waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In Apeldoorn alleen al, openen zeven kunstenaars de deuren van hun atelier. Ook in de omgeving zijn diverse ateliers geopend.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek, met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

In Apeldoorn zijn de volgende ateliers te bezoeken: Ron van der Werf (Asselsestraat 274), Annemarie Gorter (Kastanjelaan 23), Gallery ArtFra (Stationsstraat 28), Ita van Driel (Lavendelstraat 57), Stella’s Atelier (Kruizemuntstraat 805), JAS artstudio (Vlijtseweg 130, Zwitsalterrein) en Ilonka Modderkolk (Molenmakershoek 57).

Online agenda

Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend kan men zien welke ateliers extra activiteiten organiseren en/of daar eventueel – vanwege covid19-maatregelen – voor gereserveerd moet worden. Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden tijdens een bezoek de geldende maatregelen vanuit de overheid. Deze zijn ook te vinden op de homepagina van het Landelijk Atelierweekend via www.landelijkatelierweekend.nl.