Stedendriehoek

Lammetjes kondigen voorjaar aan

LOENEN – Op zondag 15 maart 2020 is de jaarlijkse Lammetjesdag op de Loenermark in Loenen (Gelderland) van Geldersch Landschap & Kasteelen. Tussen 10.30 en 16.00 uur zijn zo’n 200 lammetjes te bewonderen.

Hopelijk laat de lentezon zich zien en kunnen bezoekers op de grote weide genieten van het prille voorjaar en het mooie natuurgebied de Loenermark. Behalve lammetjes kijken, kunnen kinderen en hun (groot)ouders demonstraties schapen drijven bijwonen, hutten bouwen, een ponyritje maken en mee op excursie met de boswachter. Standhouders verkopen schaap- en streekproducten en verschillende lekkernijen.

De schapen en lammeren zullen vanaf de voergang in de schaapskooi te bewonderen zijn en vanaf het raster tussen de oude en nieuwe schaapskooi.

Praktische informatie
De entree van Lammetjesdag is gratis. Fietsers kunnen tot vlakbij de kooi komen en gratis hun fiets stallen. Bezoekers met de auto betalen € 5,00 parkeergeld. Een parkeerticket kan online worden gekocht of ter plekke contant.

In het mooie buitengebied van Loenen is het nog rustig met beperkt mobiel internet. Tip: neem voldoende contant geld mee voor parkeren, eventuele producten en versnaperingen.
Kijk voor meer informatie en het volledige activiteitenprogramma op www.glk.nl/lammetjesdag.

Bereikbaarheid
De schaapskooi ligt aan het einde van de Droefakkers in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn. Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen. In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf. De Droefakkers ca. 3 km afrijden.

Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn v.v., halte café restaurant De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie raadpleeg www.9292.nl of bel 0900-9292.