Stedendriehoek

Laatste kofferbakverkoop stichting WHOE

APELDOORN – De stichting WHOE (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) houdt op zaterdag 26 augustus de laatste kofferbakverkoopdag in Apeldoorn op het terrein van Victoria Boys aan de Berghuizerweg 153. De hekken gaan open vanaf 08.30 uur en de verkoop stopt om 15.00 uur.

De Apeldoornse stichting bestaat uit een groep vrijwilligers die zich het lot van kinderen en ouderen in Oost-Europa aantrekt. Het hele jaar door worden er daartoe goederen ingezameld, gesorteerd, eventueel gewassen en hersteld en verpakt voor transport. WHOE zorgt ervoor dat de ingezamelde goederen naar scholen of dorpen worden vervoerd en controleert of de spullen goed zijn aangekomen.

Simonette Tak is zo’n vrijwilliger: “Het doel van de kofferbakverkopen is het inzamelen van geld voor transporten naar Oost-Europa. Op het ogenblik gaan deze voornamelijk naar Oekraïne. Standhouders betalen 22 euro voor een standplaats, dat geld gaat naar de stichting. De opbrengst van de verkopen is uiteraard voor henzelf. Geïnteresseerde verkopers kunnen checken op de website kofferbakverkopen.nl of er nog een plekje vrij is. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen ze in het gastenboek kijken of iemand zijn standplaats wellicht over wil doen. Qua verkoop proberen we het aanbod zo divers mogelijk te maken. Denk aan huisraad, kleding, speelgoed, boeken, gereedschap, soms ook planten. Bezoekers kunnen parkeren bij de Koning Willem III kazerne. De toegang is gratis. Er is koffie en thee, vanaf 13.00 uur ook alcoholische dranken en er zijn toiletten aanwezig. Op donderdag 24 en 31 augustus staat op de Veluwse Avondmarkt in Beekbergen ook een stand van WHOE, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de transporten. Voor meer informatie kijkt men op de website www.whoe.nl. We hopen op mooi weer en een goede opkomst!”