Stedendriehoek

Kwaliteit Gelre Apeldoorn erkend met keurmerk

APELDOORN – De afdeling Neonatologie en de Kraamafdeling van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn hebben laten zien welke kwaliteit ze in huis hebben. Deze afdelingen kregen voor het eerst het Neo-keurmerk.

Dit kwaliteitscertificaat van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen bevestigt dat Gelre Apeldoorn uitstekende kraamzorg en zorg voor pasgeborenen biedt. Zorg die bovendien past bij de behoefte van kersverse ouders en hun pasgeboren kind.

Yvette van Klingeren is afdelingshoofd van de Neonatologie: “De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen geeft ons dit keurmerk omdat we aandacht hebben voor de persoonlijke situatie van de ouders. En daardoor voelen ze zich meer betrokken bij de zorg voor hun pasgeboren kind. Ouders kunnen de hele dag bij hun kind zijn en we betrekken hen overal bij. Ook bereiden we de ouders voor op de stappen die ondernomen gaan worden. Ouders hebben vertrouwen en ervaren onze aandacht voor hen. Prachtig toch!? Zo’n keurmerk geeft dus waardering voor de manier waarop we onze zorg afstemmen op de wensen van ouders. Ik ben er enorm blij mee.”

Ook de kraamafdeling
Gerda Wijnhoud is afdelingshoofd van de Kraamafdeling en bijzonder trots op dit keurmerk: “Onze zorg voor de allerkleinsten beperkt zich niet tot Neonatologie, maar geldt ook voor de Kraamafdeling. Zelfs als de moeder daar opgenomen ligt, kan zij betrokken blijven bij de zorg voor haar kind. Zo wordt al onze zorg aangepast aan het kind en de ouders.”
Het Neo-keurmerk is een initiatief van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen, in samenwerking met zorgverleners. Het Neo-keurmerk wordt toegekend aan Neonatologieafdelingen of moeder-en-kindcentra van ziekenhuizen die goede zorg leveren aan te vroeg en te klein geboren kinderen. Meer informatie is te vinden op: www.couveuseouders.nl