Stedendriehoek

Kunstzinnig aanbod na onstuimig coronajaar

Foto: Yoran Fotografie

De uitbraak van COVID-19 zorgt voor grote uitdagingen in het onderwijs. Zoals een hoge werkdruk, lesuitval of het tijdelijk sluiten van een locatie. Het kabinet heeft daarom besloten om 240 miljoen euro extra beschikbaar te stellen om het onderwijs hulp en ondersteuning te bieden, met hulp van onder meer extra personeel.

Kunstdocenten worden ingezet op het gebied van cultuureducatie om daarmee het onderwijs mede te continueren. OBS Het Woudhuis maakt van deze regeling onder andere gebruik door vanaf het nieuwe schooljaar een meerjarige samenwerking aan te gaan met Tim Koldenhof Producties.

Dit doet de school om de leerlingen structureel te voorzien van dans-, zang- en theaterlessen. De afgelopen jaren heeft Het Woudhuis regelmatig vakdocenten van Tim Koldenhof Producties ingezet tijdens de talent-ateliers van de school. Dit was succesvol, maar nu is gekozen voor een duurzame samenwerking. Roel Oost, directeur van de school en zijn team vinden kunstzinnig aanbod erg belangrijk: “Deze basisvaardigheden zijn onmisbaar voor het succes van kinderen in andere vakken op school, in hun verdere schoolloopbaan en in de maatschappij.”

Marinka Huisman, projectmanager van Tim Koldenhof Producties, is erg blij met deze samenwerking: “Het biedt scholen meer ademruimte, waardoor kunst en cultuur minder snel wordt ondergeschoven. Dans, zang en theater biedt voor kinderen de mogelijkheid om emoties en gedachten te kunnen uiten en delen, een isolement doorbreken, plezier beleven en talenten te ontdekken en ontwikkelen.