Stedendriehoek

Kunstwandeling door binnenstad

APELDOORN – De eerste zondag van april is alweer voor de zesde keer gereserveerd voor de Kunstroute. Op zondag 2 april doen achttien locaties in de Apeldoornse binnenstad mee aan deze kunstwandeling, zodat een goed beeld wordt gevormd van de kunstuitingen. De Kunstroutes onderscheiden zich van soortgelijke evenementen door de aanwezigheid van de kunstenaars zelf. Ze zijn aan het werk of gaan in gesprek met bezoekers. Daarmee is deze dag een mooie gelegenheid om vragen te stellen en informatie te verkrijgen. Uiteraard zijn er exposities van hun kunstuitingen.

Een greep uit het aanbod
“PS20 aan de Stationsstraat 45a heeft werkelijk alles uit de kast getrokken om mensen kennis te laten maken met de galerie. Publicist Adam van Donk is van de partij, evenals de kunstenaars van het huis: Bert Diks, Menno Vos en Ilona Modderkolk met een demonstratie encaustic art (schilderen met bijenwas). Maar zij zijn niet alleen deze dag. Ze krijgen versterking van portrettist Gustave Noel uit Deventer, die onder meer karikaturen tekent, en Renzo Sbolci, een Italiaanse specialist op het gebied van gemengde technieken.

Ontdek je eigen talent
Maar de eigenlijke kunstenaar die op dit evenement niet mag ontbreken, ben je zelf! Ontdek je verborgen talenten op het gebied van modelfotografie. Liefhebbers van fotografie kunnen zelf aan het werk deze dag. “Vorig jaar voor het eerst, maar inmiddels een traditie in wording in PS20, is een modelfotografieworkshop onder begeleiding van de fotograaf Wilko van der Ploeg. Wanneer je je eigen camera van huis meebrengt, kun jij 15 minuten lang foto’s maken van de bewegingskunstenares en fotomodel Sarah (zie foto) of van het internationale model Kery Tery. Gezien de te verwachte drukte is het goed van tevoren te reserveren. Je krijgt dan te horen op welke tijd jij de foto’s kunt maken. Reserveren is mogelijk via de website van PS20: www.galerieps20.nl. ”
Kunsthal ACEC heeft Theo Semeijn in huis. Hij geeft een rondleiding langs zijn eigen expositie. Liehebbers kunnen samen schilderen met Rudi Voss en er is ruimte voor jong talent uit Apeldoorn. Nieuw is de fraaie galerie van Hanspeter Nagtegaal boven juwelier Van Hell (ingang Hoofdstraat).

Deelnemers van de Kunstroute
De Kunstroute is van 12.00 tot 17.00 uur. Plattegronden van de route liggen gereed bij CODA en bij de volgende deelnemers: ACEC, Atelier Passerel, Inge van Boven, Cafeetje van Marja, Simone, Galerie Nagtegaal, Salon 1813, Kunststudio Mirjam Tiggeloven, Ingrid Wierts, Gold & Silver Design, Goudsmid Remy Verzantvoort, PlanC Vintage, PS20, Studio28, Halte 24-26, Klein Berlijn, De Klup en Galerie Zaaij.
Foto: Wilko van der Ploeg