Stedendriehoek

Krijns sluit trefzekere week af op de Bathmense kermis

NIJKERK/APELDOORN – Een doelpunt maken tegen zowel Willem II als NSC Nijkerk. Sander Krijns kende een trefzekere week in het shirt van csv Apeldoorn. En aangezien er voor amateurvoetballers na gedane inspanningen altijd tijd moet overblijven voor ontspanning, ging de csv-spits afgelopen weekend ook in de ‘verlenging’ tot het uiterste. Op de Bathmense kermis…

Na 75 minuten haalde trainer Jürgen Schefczyk zaterdagmiddag met Krijns en Jamarro Diks (één goal, twee assists) twee spelers voortijdig naar de kant die een wezenlijk aandeel leverden in csv’s eerste competitiezege. Een publiekswissel bij een 0-5 voorsprong. Al binnen een minuut had Krijns de Apeldoorners uit een voorzet van Diks op voorsprong gekopt. Ook csv’s vijfde en bij nader inzien laatste treffer claimde de 26-jarige Deventenaar gekscherend. Al hoefde niemand Krijns te vertellen dat Katshima hem een teen voor was geweest. De onfortuinlijke NSC-verdediger hielp onvrijwillig mee het schot van Steven van Es definitief over de doellijn te werken. “Die jongen gaf ‘m het laatste tikje, ja.”

 

Na het gelijke spel tegen Staphorst en de verliespartijen tegen Zuidvogels en de amateurs van Ajax, liet csv Apeldoorn er zaterdagmiddag geen gras over groeien. Het speelde de uitschakeling voor de KNVB Beker en de tegenvallende competitiestart op de best denkbare manier van zich af. Zoals te doen gebruikelijk met de oudste Krijns als onvermoeibare aanjager. En ook als afmaker. Na het vertrek van topscorer Richard van Schooten naar Spakenburg behoort Krijns tot degenen op wie het voorin qua productiviteit nóg meer aankomt dan voorheen. In zijn eerste twee seizoenen in het roodgele shirt stokte de persoonlijke teller voor het voormalige aanvalsleider van Helios bij respectievelijk zeven en acht competitietreffers.

 

“Als spits sta je er ook om te scoren. Al kan ik me niet heugen ooit weleens in de eerste minuut gescoord te hebben. Heerlijk om zo een wedstrijd te beginnen natuurlijk. Ik mis Richard wel. Wij hadden een klik samen. Maar met Maarten Boeve gaat de wisselwerking ook goed. Evenals met Steven van Es en ‘Stekkie’ (Jesse Hartgers, red.). Met Jamarro is dat nog wat minder. Het sleuren wordt van mij verwacht. Eigenlijk doe ik dat pas sinds ik bij csv speel. Bij Helios deed ik dat veel minder. Maar ik ben topfit. Ik heb de hele zomer doorgetraind. Ik kan dit 90 minuten volhouden”, reageerde de opgetogen Krijns na afloop van de eigenlijk nog te laag uitgevallen zege in Nijkerk.

 

Met de eerste overwinning op zak richt Krijns de blik omhoog. “Als team hadden we dit wel nodig. Waar we nu staan, horen we niet thuis. De amateurs van Ajax speelden tegen ons erg goed. Maar de manier waarop we die wedstrijd verloren, dat mag niet gebeuren. Ik weet niet of je kunt zeggen dat we te veel met Willem II bezig waren. We moeten met deze ploeg in het linkerrijtje eindigen. Top-5 of top-6 zit er zeker in. Daar moeten we ons vanaf nu op focussen.”

 

Jürgen Schefczyk had op de vierde speeldag in de Hoofdklasse B een voorstelling van zijn ploeg gezien zoals hij het graag ziet. De csv-trainer tekende als kleine kritische kanttekening aan dat de score in zijn optiek hoger in csv-voordeel had moeten uitvallen. “We werden aan het einde bovendien wat slordig achterin. Maar we hebben veel kansen gecreëerd en een paar fantastische goals gemaakt. We zijn alleen nog een beetje aan het zoeken naar de juiste mix. Het moet een beetje in elkaar vallen.”