Stedendriehoek

Kozakken zingen in Grote Kerk

APELDOORN – Op vrijdagavond 3 mei is de Grote Kerk in Apeldoorn het decor voor een indrukwekkend concert van het Oeral Kozakkenkoor. De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, salesmanager of automonteur. Maar éénmaal per week tijdens repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere kozakken die de mooiste Slavische liederen zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Muzikale medewerking wordt verleend door At Once, het muzikale Urker zangtrio bestaande uit Jaap Kramer, Jacob Schenk en Marco Hoorn. De mannen combineren klassieke gospels met speciaal voor de groep geschreven stukken. Afwisseling, ontroering, herkenning en muzikale verrassingen kunnen bezoekers van hen verwachten. Daarnaast zal de bekende virtuoze pianist Jan Lenselink met zijn eigen trio, bestaande uit piano, contrabas en slagwerk van zich laten horen. Zangeres Tenira Sturm en Ensemble Uzory (met typische instrumenten uit onder andere Oekraïne) maken dit concert compleet en zorgen samen met de andere musici voor een spectaculaire avond.

De avond begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang aan de kerk bedraagt €10,- en kinderen tot en met 12 jaar betalen €5,-. Een gezinskaart kost €20,-. Kaarten zijn ook in de voorverkoop verkrijgbaar via www.koopjekaartje.nl