Stedendriehoek

Kostbaar landschap verder versterken

De gemeente Apeldoorn is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Kwaliteitsimpuls Landschap Beekbergen-Lieren-Oosterhuizen’ dit kostbare landschap verder kan versterken.

In samenwerking met de Dorpsraad Beekbergen-Lieren, Dorpsraad Oosterhuizen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland kan men meer informatie vinden over de werkwijze en hoe men zich kan aanmelden: www.landschapsbeheergelderland.nl/landschapsimpuls-beekbergen-lieren-oosterhuizen/

“Voorwaarde voor de subsidie is dat uw perceel minimaal 0,5 hectare groot is, zodat er 50 meter struweelhaag,10 hoogstamfruitbomen, 20 laan- of knotbomen of 10 are beplanting aangelegd kan worden. Na aanmelding voor deelname aan dit project kunt u kiezen uit een vrijblijvend telefonisch advies, een digitaal spreekuur of een veldbezoek van een adviseur van SLG”, aldus projectleider Robert Keizer. Samen bekijken en bespreken de deelnemer en adviseur de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap

“Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan enkele solitaire bomen, elzensingels, struweelhagen, knotbomen, hoogstamfruitbomen of een vogelbosje. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen.”

Voor meer informatie: telefoon 026-3537444.