Stedendriehoek

Koninklijke paardenkracht op het stallenplein

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni staat het stallenplein bij Paleis Het Loo in het teken van paarden, rijtuigen en het Koninklijke Staldepartement. “Wil je meer weten over paarden, hun paardenkracht en wie de paarden van de koning verzorgt? Het stallenplein is dé plek om te ontdekken, leren en doen!” aldus de organisatie.

Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag is in Apeldoorn. “Op het stallenplein is het een weekend vol kijken, leren en doen. De rijtuigen en paarden zijn op hun mooist. Leer over de rijtuigen, uniformen en functies van de leden van het Koninklijk Staldepartement. En zie hoe de hoefsmid zijn werk uitoefent.”

Test je eigen paardenkracht
“Naast de mooiste rijtuigen en koetsen die er te zien zijn, is er van alles te leren en doen voor het hele gezin. Maak de mooiste paardenvlechten. Test je eigen paardenkracht; hoeveel pk’s heb je in je of heb je, net als in een paardenspan, anderen nodig om te helpen? Lukt het jou om samen een parcours af te leggen? En zo is er nog veel meer om samen te spelen of solo te doen tijdens koninklijke paardenkracht.”

Lezing
“Wil je meer weten over de geschiedenis van het stallenplein? Dan is er zaterdag om 11.00 uur een lezing in de nieuwe groepsontvangst op het stallenplein. Er is beperkt plek, dus wees op tijd.”

Paleisroutes
Extra leuk is het om de dag verder in te vullen met een bezoek aan de tuinen. Of boek een paleisroute en bezoek het paleis. De audioverhalen in het paleis vertellen over Willem en Mary en hun leven in de 17de eeuw of ontdek meer over het huis van Wilhelmina. Meer informatie is te vinden op paleishetloo.nl.