Stedendriehoek

Koninklijke fietstocht door de bossen van Apeldoorn

Eén van de mooiste fietstochten in de regio is zonder twijfel de fietstocht door de koninklijke bossen bij Apeldoorn. Het startpunt van de fietstocht is de Elspeterweg nummer 2 in Uddel. Hier begint de 37 kilometer lange fietstocht die onder andere langs Paleis het Loo en de Echoput loopt.

De route
Vanaf het startpunt in Uddel fietst u via mooie slingerende fietspaden door het Koningsbos richting Apeldoorn. Paleis het Loo bevindt zich zo’n 2 kilometer ten zuidwesten van knooppunt 63 en is zeker een bezoekje waard! Vervolgens passeert u één van de weinige overgebleven watermolens op de Veluwe: de Wenumse Watermolen. Deze watermolen wordt al genoemd in schriften uit de 14e eeuw, en is dus al vele honderden jaren oud!

Via de Veluwe en het Elspeeterbos bereikt u het Elspeeterveld. Een prachtig heidegebied die veel mogelijkheden biedt tot een mooie wandeling of een ontspannen picknick. Na het Elspeeterveld te hebben doorkruist arriveert u wederom in Uddel. Hier vindt u de Echoput: een waterput uit 1809 van wel 60 meter diep!

Logistiek
Het plaatsje Uddel heeft geen treinstation waardoor het beginpunt niet makkelijk te bereiken is per OV indien je met een fiets reist. Wilt u toch graag met de trein? Dan kunt u het beste uitstappen in Nunspeet en de laatste 14 kilometer met de fiets afleggen. Ook is het mogelijk om een fiets te huren in Uddel zelf. In dit geval kunt u vanaf Nunspeet gemakkelijk Uddel bereiken met buslijn nummer 112. Het gemakkelijkst is om naar het startpunt te reizen met de auto. In Uddel is voldoende parkeergelegenheid.

Het gemak van een fietsendrager
Uiteraard heeft niet iedereen het gemak van een grote auto waar een fiets inpast. Wilt u toch graag mooie fietstochten maken op verschillende plekken in Nederland? Dan is een fietsendrager wellicht een goede oplossing. Er zijn  erg veel verschillende fietsendragers te krijgen en voor elk type auto is tegenwoordig wel een geschikte fietsendrager te vinden. Zo zijn er fietsendragers die op een trekhaak gemonteerd kunnen worden, maar ook fietsendragers die zich vastklemmen op de achterklep. Ook is het in veel gevallen mogelijk om een fietsendrager op het dak te plaatsen. Heeft u een caravan en wilt u ultieme vrijheid ervaren? Denk dan eens aan een fietsendrager die u op de dissel kunt monteren. Zo kunt u fietsen en overnachten waar u maar wilt!