Stedendriehoek

Koninginnelaan viert jubileumeditie Nazomerfeest

APELDOORN – Wat ooit ontstaan is tijdens Burendag, is inmiddels een heuse traditie geworden: het Nazomerfeest aan de Koninginnelaan. Op zaterdag 30 september gaan de ondernemers alweer voor de dertigste keer ‘de straat op’ met hun fijne delicatessen, ambachtelijke producten en nieuwe collecties. Van 14.00 tot 20.00 uur kunnen bezoekers genieten van live muziek, zijn er diverse proeverijen en demonstraties en allerlei activiteiten met een koninklijk tintje voor kinderen én volwassenen.

Apeldoornse speciaalzaken
De Koninginnelaan staat bekend als een winkelstraat met een geheel eigen karakter. Speciaalzaken bepalen het straatbeeld van Apeldoorns mooiste winkelstraat. Op zaterdag 30 september slaan de ondernemers de handen ineen en presenteren hun specialiteiten. Er is van alles te bewonderen, te proeven en te passen. Het Apeldoorns duo Mister Mister zorgt voor fijne live muziek, afgewisseld door prachtige liedjes van Nicky & Filippo. Ook de koninklijke dames op stelten zijn deze dag een must see.

Familiefestival
Het Nazomerfeest is een feest voor alle leeftijden. Dit jaar hebben de activiteiten een koninklijk tintje. Er is een heus kinderkasteel, waar kids naar hartenlust kunnen springen. Ook zijn er workshops van Workshop Atelier Apeldoorn, waar kids samen met papa of mama kroontjes kunnen maken en cupcakes koninklijk kunnen versieren. Alle kinderen worden opgeroepen om zich te verkleden als koning, koningin, prins of prinses. Ze kunnen zich dan in kostuum koninklijk laten schminken en op de foto voor het kasteel, ons eigen Paleis het Loo.

Weer heel veel kramen
Dit jaar hebben de ondernemers van de Koninginnelaan ook weer heel veel andere standhouders uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens het Nazomerfeest. Op dit moment staat de teller al op bijna veertig kramen, naast die van de ondernemers, en nog steeds komen er aanmeldingen binnen. Ook zijn er diverse foodtrucks. Het wordt een ouderwets gezellig Nazomerfeest met een vernieuwd, koninklijk tintje.

Met het Nazomerfeest sluiten de ondernemers van de Koninginnelaan de zomerperiode. Op naar een mooi najaar!