Stedendriehoek

Koning aanwezig bij heropening Paleis Het Loo

Beeld: ©Paleis Het Loo / Frank van Beek

Beeld: ©Paleis Het Loo / Frank van Beek

Beeld: ©Paleis Het Loo / Frank van Beek

Zijne Majesteit de Koning was vrijdagavond 21 april aanwezig bij de heropening van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het paleis dateert uit de 17e eeuw en is een museum waar het koninklijke verleden vanuit zoveel mogelijk maatschappelijk relevante invalshoeken wordt belicht.

De afgelopen vijf jaar onderging Paleis Het Loo een uitgebreide verbouwing en vernieuwing. Vorig jaar opende een deel van het museum al voor bezoekers. Met de opening van afgelopen vrijdag is ook de ondergrondse uitbreiding van 5000 m2 in gebruik genomen. Deze toevoeging is ontworpen door KAAN Architecten en gelegen onder het voorplein van het paleis waar moderne architectuur en het 17e-eeuwse paleis in elkaar overlopen. In de uitbreiding is onder meer de vaste tentoonstelling ‘De Oranjes’ te zien. Daarnaast zijn er diverse ruimtes voor tijdelijke tentoonstellingen.

De Koning bezocht Paleis Het Loo en kreeg uitleg over de renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden. Ook bezocht hij de vaste tentoonstelling ‘De Oranjes’ en de tijdelijke tentoonstelling ‘Meesterwerk’. Aansluitend sprak Koning Willem-Alexander met medewerkers die werkzaam zijn bij het museum en verschillende betrokkenen bij de bouw en de inrichting van Paleis Het Loo. Vervolgens vond de opening van Paleis Het Loo plaats op het voorplein.