Stedendriehoek

Komende week Zwem4daagse Apeldoorn.

Vanaf 1 tot en met 5 juli wordt de Apeldoornse Zwem4daagse gehouden in het Boschbad.

Vorig jaar vierde dit evenement haar 50e editie.

In combinatie met het negentigjarige bestaan van het Boschbad is hiervoor een boom geplant en een bankje met opdruk ‘50e Apeldoornse zwem4daagse 2023.

Nu staat de 51e editie alweer voor de deur. De organisatie is optimistisch. Zelfs het weer wordt langzaam maar zeker beter. Daarnaast waren er in het jubileum jaar zo’n 850 deelnemers. Voorzitter Anja Bonder van de organiserende Stichting Zwem4Daagse Apeldoorn meldt “We hebben afgelopen jaar veel enthousiaste reacties gehad daarnaast maken ook de zwembaden steeds meer reclame voor de Zwem4Daagse. Zij zien in dit evenement ook een stukje promotie van het zwemmen in Apeldoorn en daarmee van de zwembaden”.

Ondertussen is het al lang geen geheim meer dat het vernieuwde Boschbad een prima watertemperatuur heeft en een aantal aantrekkelijke attracties waarvan ook tijdens de vierdaagse gebruik gemaakt kan worden. Dit maakt het, vooral voor de kinderen, extra leuk maar de doelstelling is en blijft vier, of naar keuze zelfs, 5 dagen 250, 500 of 1000 meter zwemmen.

Een ideale gelegenheid om de zwemvaardigheid vlak voor de vakantie nog wat bij te schaven!

En dat in een veilige omgeving onder toezicht van De Apeldoornse Reddingsbrigade.

Vorig jaar is het programma uitgebreid met de 1000 meter. Dit bleek een schot in de roos. Ook de snellere zwemmers werden hierdoor uitgedaagd om mee te doen aan de vierdaagse.

Vooral de leden van de zwemverenigingen Aquapoldro, de Apeldoornse Watervrienden en de Apeldoornse Reddingsbrigade lieten deze uitdaging niet aan zich voorbijgaan.

Maar andere zwemmers die de 20 baantjes aankunnen zijn natuurlijk van harte welkom.

Inschrijving kan nog de hele week online via www.zwem4daagseapeldoorn.nl .

Ook bij De Sprenkelaar, Malkander, Boschbad en het Kristal zijn kaarten verkrijgbaar.

Bij voorinschrijving, tot en met zaterdag 29 juni, bedraagt het inschrijfgeld € 7,00. Tijdens de eerste twee dagen van de zwem4daagse kan ook nog aan de kassa van het Boschbad worden ingeschreven. Dan bedraagt het inschrijfgeld € 10,00 per persoon.

Stichting zwem4daagse Apeldoorn organiseert de 4-daagse in samenwerking met de zwemverenigingen Aquapoldro, de Apeldoornse Watervrienden en de Apeldoornse Reddingsbrigade.

Tientallen vrijwilligers van deze verenigingen zorgen al vanaf 1972 voor een gezellige en veilige Apeldoornse Zwem4daagse.

Vanaf het allereerste jaar worden tijdens het evenement oliebollen verkocht. Ook dit jaar zal de oliebollen geur niet ontbreken.