Stedendriehoek

Kokosmat op maat, altijd een passende maat

In je huis ligt vast een prachtige vloer. Om hem ook in de toekomst mooi te houden is het slim om een paar goede matten bij je deuren te leggen. Deze nemen het vuil direct van je schoenzolen op en voorkom dat alle viezigheid zich door je huis gaat verspreiden. Je kunt onder meer kiezen voor een prachtige kokosmat op maat. Deze wordt speciaal voor jou, of eigenlijk jouw deur, gemaakt. Het is dus belangrijk om van tevoren goed op de meten hoe breed en hoe lang de mat moet worden. Je kunt overigens kiezen uit kokosmatten van diverse diktes. Let bij het plaatsen van je bestelling dus ook op de dikte van je nieuwe deurmat. Zo zorg je ervoor dat je voordeur soepel open en dicht kan, zonder dat je fraaie nieuwe mat ertussen komt.

Gemaakt van een sterk en natuurlijk materiaal
Alle soorten kokosmatten worden gemaakt van natuurlijke kokosvezels, die we vinden aan de bast van een kokosnoot. Deze vezels zijn ontzettend stevig en duurzaam. Normaliter zijn kokosmatten uitgevoerd in de traditionele kleur van de kokosvezel: bruin. Ook kun je kiezen voor een gebleekte kokosmat op maat, die lichtbruin of gelig van kleur is. Ga je liever voor een ander kleurtje? Ook dat is tegenwoordig mogelijk. Zo kun je onder meer kiezen uit kokos deurmatten op maat in diverse grijstinten, in rood of in zwart. Ga je voor een kokosmat in standaardformaat, dan kun je tevens kiezen voor matten met een sierlijk dessin of een leuke tekst.

Het voordeel van een kokosmat op maat
Een enorm pluspunt aan de kokosmat op maat is dat hij viezigheid als zand en blad direct opneemt. Dit komt door zijn lange, stugge vezels van echt kokos. Daarnaast wordt hij gemaakt van een restproduct, namelijk kokosvezels die anders weggegooid zouden worden. Door van de prachtige en nuttige vezels jouw nieuwe deurmat te maken, krijgen ze een nieuw leven. Een kokosmat op maat is dus een duurzame en zeer verstandige keuze die perfect past in jouw hal.

Handig om te weten over kokosmatten
Ben je van plan om een nieuwe kokosmat op maat te kopen? Dan willen we nog graag een paar puntjes onder je aandacht brengen. Het belangrijkste is dat je de mat het beste binnenshuis kunt leggen. Teveel water kan de werking van de kokosvezels namelijk aantasten. Laat je nieuwe mat dus niet buiten liggen in een plensbui als je er lang mee wilt doen. Natuurlijk kun je een kokosmat op maat wel schoonmaken. Gebruik hiervoor een grove, bevochtigde borstel. In combinatie met soda en nog wat water wordt je kokosmat supersnel schoon.