Stedendriehoek

Kofferbakverkopen weer van start

APELDOORN – Op zaterdag 24 juni gaan de Kofferbakverkopen weer van start aan het Apeldoorns Kanaal. Tien zaterdagen, van 9.30 tot 15.00 uur, kunnen bezoekers struinen langs 250 standhouders die tweedehands goederen aanbieden voor heel lage prijzen.

Net dat ene boek scoren of dat laatste poppetje voor je verzameling, een nieuwe stofzuiger of speelgoed uit het verleden, dat leuke truitje kopen of net die juiste afstandsbediening vinden. Dan even uitrusten op de terrasjes tussen de cateraars, die speciaal op 24 juni een jubileumaanbieding hebben. Het wordt op 24 juni ook meteen een feestelijke Kofferbakverkoop, omdat de organiserende stichting WHOE (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) 25 jaar bestaat. Live muziek, ballonnen voor de kinderen, cadeautjes voor de standhouders en extra versiering zullen de feestvreugde vergroten.

Plaatsen voor de Kofferbakverkopen reserveren kan via de website www.kofferbakverkopen.nl of op dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur aan de Prinsenweide 14 in Apeldoorn. Bezoekers van de Kofferbakverkopen hoeven ook dit jaar geen parkeergeld en entree te betalen. De netto-opbrengst van de Kofferbakverkopen wordt gebruikt om de hulptransporten die de stichting WHOE organiseert, te betalen.

Knuffels en voedselpakketten

Omdat de stichting WHOE dit jubileumjaar probeert 25.000 knuffels bij elkaar te krijgen, wordt elke zaterdag aan de standhouders gevraagd hun overgebleven knuffels beschikbaar te stellen voor de kinderen in Oekraïne. Als dank daarvoor krijgen zij een lotnummer per knuffel, waarmee zij hun ‘stageld’ terug kunnen winnen.

Ook probeert de stichting WHOE dit jaar 300 voedselpakketten weg te geven aan straatarme en vergeten ouderen in Ternopil (Oekraïne). De kosten bedragen €8,05 per pakket. Standhouders en bezoekers wordt gevraagd €1,- te doneren door middel van een gift of de borg voor het veiligheidsnummer terug te geven. Voor meer informatie, zie de website www.whoe.nl