Stedendriehoek

Kofferbakverkopen tochweer langs Kanaal

APELDOORN – Het bestuur van de stichting WHOE (Werkgroep Hulptransporten Oost Europa) heeft in goed overleg met de gemeente Apeldoorn, gesteund door een petitie uit de Drevenbuurt (met 1178 handtekeningen) en nog eens 1497 handtekeningen van bezoekers, besloten om de Kofferbakverkopen 2019 weer negen keer te houden langs het Apeldoorns Kanaal.

Volgens de gemeente zijn er afgelopen zomer geen bijzondere klachten binnengekomen waar de organisatie direct extra maatregelen voor zou moeten nemen. “We waren zeer verbaasd over de vele steunbetuigingen uit de buurt en van de duizenden bezoekers, die ons soms huilend vroegen waarom we daar weg zouden gaan”, zegt de woordvoerder van de WHOE. “Nu we geen extra maatregelen meer hoeven te nemen voor 2019, kunnen we het draaiboek van 2018 gewoon weer gaan uitvoeren.”

Het nettobedrag van de verhuurde plekken heeft de stichting nodig om de tien tot twaalf combinatievrachtwagens met goede tweedehands goederen te laten rijden naar Oost-Europa, om daar die goederen een tweede leven te geven bij zeer arme mensen en instellingen die ze enorm goed kunnen gebruiken. “Het zoeken naar een alternatieve locatie voor 2020 gaat door en het overleg met de gemeente zal deze maand weer worden opgepakt. De weg langs het Kanaal zal sowieso binnen enkele jaren een andere invulling krijgen en dan moet de Kofferbakverkoop daar toch weg.” Voor meer informatie, zie de websites www.whoe.nl en www.kofferbakverkopen.nl.