Stedendriehoek

Koen en Joey maken bij Life Goals Apeldoorn ambities waar

APELDOORN – Life Goals Apeldoorn biedt wekelijks aan vijftig Apeldoorners, in samenwerking met het Leger des Heils, Riwis Zorg&Welzijn, Iriszorg, Stimenz, AVV Columbia, atletiekvereniging AV Veluwe en The GYM en met ondersteuning van Accres en de Gemeente Apeldoorn, sport- en beweegactiviteiten aan. Deze groep groeit nog wekelijks. De sport- en beweegactiviteiten bieden hen ontspanning, plezier en structuur. Voorzitter van Life Goals Apeldoorn Eddie Zeën: “We hebben inmiddels ondervonden dat dit werkt en dat er door te bewegen en te sporten mensen weer sportplezier ervaren. Mooi om te zien dat de groep deelnemers groeit.”

Kansen pakken
Joey Heijmeskamp woont tijdelijk bij het Leger des Heils en heeft de Cursus Maatschappelijke Sportcoach met succes gevolgd: “Ja, het was super. Ik had er met begeleider Henk ten Have over gesproken en het kon. Voor mij is dit een mooie opstap naar de volgende cursus, want ik wil graag door als trainer. Daarom wil ik de cursus Voetbaltrainer bij de KNVB volgen en zelf een team trainen.”

Koen Janssen woont nu in het Kortverblijfhuis van de JP van den Bent Stichting. “Ik voetbalde al een tijd met Life Goals Apeldoorn en ook ik heb gesprekken gehad over iets meer doen. Zo heb ik de cursus voor Maatschappelijke Sportcoach gevolgd. Voor mij is het een mooie kans om verder te werken, want ik wil graag de opleiding Persoonlijk Begeleider volgen. Met mijn ervaring kan ik hopelijk goed anderen helpen.” Beide mannen hebben de kans gepakt en zijn er iedere dinsdag om, samen met Henk ten Have, een groep van ongeveer twaalf personen te trainen. Ze ervaren daarbij voetbalvereniging Columbia als een heel mooie en plezierige club.

Draagvlak is nodig
Eddie Zeën geeft aan dat aandacht van de politiek van belang is: “Met de lokale verkiezingen voor de deur, willen we ook aandacht vragen voor sport voor kwetsbare mensen. Het is duidelijk dat het programma zijn vruchten afwerpt. Kijk naar Joey en Koen die de cursus Maatschappelijke Sport Coach konden volgen. Het is, naast plezier, ook een geweldige kans om verder te bouwen aan de carrière. We zijn er trots op dat zij deze kans hebben aangegrepen en wensen ze veel succes.”

Mensen kunnen kosteloos meedoen met een van de vier beweeg- en sportactiviteiten. Het actuele aanbod is te vinden op www.lifegoalsapeldoorn.nl.