Stedendriehoek

Kluswoningen in oud Apeldoorns postkantoor

Gemeente Apeldoorn heeft de bovenverdiepingen van het oude postkantoor verkocht aan de sociale projectontwikkelaar Steenvlinder. Deze nieuwe eigenaar gaat er ‘kluswoningen’ in bouwen.

De overdracht van het prachtige monument op de hoek van de Kerklaan en de Deventerstraat vond afgelopen vrijdag plaats. Sinds de vernieuwing van het Huis van de Stad in 2019 worden de verdiepingen niet meer als kantoor gebruikt door ambtenaren. Met de verkoop wilde de gemeente de mogelijkheid bieden om de binnenstad een extra boost te geven.

Steenvlinder is de nieuwe eigenaar van de bovenverdiepingen van het oude postkantoor. Er komen zo’n zeventien casco ‘kluswoningen’. In deze kluswoningen komen aansluitingen voor energie, water en licht. Verder kunnen de nieuwe woningeigenaren het vormgeven en inrichten zoals zij willen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid krijgt daarbij een belangrijke rol. Zo komt er nieuwe isolatie en worden nieuwe bewoners gestimuleerd om zelf duurzame maatregelen te nemen. Denk aan slimme energetische oplossingen of het gebruik van duurzame (ecologische) materialen.

Zo krijgt het oude postkantoor een nieuwe toekomst. De verkoop van de kluswoningen zal naar verwachting al dit jaar plaatsvinden.