Stedendriehoek

Klucht van hoog niveau

APELDOORN – Toneelvereniging SOVV is al sinds 1956 een begrip in Apeldoorn en daarmee één van de oudste amateurtoneelverenigingen in Apeldoorn. “Wij hebben ongeveer twintig enthousiaste leden, zowel spelende als in de decorploeg. Ieder jaar brengen wij twee toneelstukken, veelal kluchten of blijspelen, waarin wij een hoog niveau proberen na te streven, zowel in het spel als in het decor”, aldus een woordvoerder.

“Naast onze voorstellingen in Ugchelen hebben wij onze eigen voorstelling de afgelopen jaren noodgedwongen gespeeld in Twello, omdat daar een zaal met een groot toneel is. Dit voorjaar spelen wij voor het eerst in jaren weer in Apeldoorn, in Het Vierhuis. Dat dit voelt als thuiskomen, is een understatement. Het Vierhuis is een ruime, gezellige zaal met een gezellige lounge, zodat zowel voor als na de voorstelling een leuk samenzijn is gegarandeerd. Dus voor maar €7,50 heeft u een gezellig avondje uit.”

Tipje van de sluier

SOVV speelt op zaterdag 20 april vanaf 19.30 uur de dolkomische klucht ‘Ja ik wil……denk ik’, geschreven door Nico Torrenga. Het Vierhuis is gevestigd aan Laan van Groot Schuylenburg 91 in Apeldoorn. “Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Patricia heeft een huisartsenpraktijk in een kleine plaats overgenomen met financiële hulp van haar vader. Terwijl de huisartsenpraktijk grondig wordt gerenoveerd door vriend Harm, blijft de praktijk open waardoor we ook kennis kunnen maken met een aantal kleurrijke patiënten. Patricia is nog jong en geniet samen met vriendin Janine volop van het leven. Lucie, haar assistente, doet haar best om ze nog enigszins in het gareel te houden, maar na een avondje stappen gaat het mis. Als Patricia’s vader zijn financiële steun intrekt en ook de bank van zich laat horen, moet Patricia aan een nieuwe geldschieter zien te komen. Dan bedenken Patricia en Lucie een plan om aan geld te komen, maar of vriendin Janine hier vrolijk van wordt is maar de vraag?!”

Kaarten à €7,50 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Bakker Zoet, Dorpstraat 48 in Beekbergen of via de website www.sovv.nl

Repetities in Orca

“Misschien dat het na het zien van onze voorstelling ook bij u begint te kriebelen. Wij repeteren elke maandag in het buurthuis Orca, Germanenlaan 360 in Orden. Dus kom eens langs om de sfeer te proeven. En mocht u een ‘handige Harry’ zijn: ook voor onze decorploeg zoeken wij nog creatievelingen met gouden handjes. En mocht u niet kunnen komen op 20 april, dan spelen wij ook op vrijdagavond 12 en zaterdagavond 13 april in het dorpshuis in Ugchelen op dezelfde tijd, 19.30 uur.”