Stedendriehoek

KleinGeluk neemt nieuwe locatie Juliana in gebruik

Na een korte periode dienst te hebben gedaan als zorghotel, heeft KleinGeluk de nieuwe locatie Juliana in gebruik genomen en zal deze ingezet worden waar het oorspronkelijk voor is gebouwd: voor cliënten met dementie. Vanaf dinsdag 30 juni konden de eerste bewoners dan ook hun nieuwe appartement betrekken.

In het Julianakwartier (op het terrein van het voormalig Julianaziekenhuis), nabij het centrum en bosrijke omgeving, ligt Juliana. Deze locatie is toekomstgericht gebouwd en beschikt over 72 comfortabele kamers. Het biedt een kleinschalig, overzichtelijk en beschermde woonomgeving, met ook de privacy van een comfortabele eigen kamer met een ruime badkamer.

Er zijn diverse technische mogelijkheden, waaronder huisautomatisering via leefcirkels. Dit biedt bij het wonen veel vrijheid, waarbij veiligheid gewaarborgd kan worden. Bewoners kunnen hun eigen leven zoveel mogelijk voortzetten, met professionele en betrokken 24-uurs zorg en diverse activiteiten gericht op persoonlijk welzijn.

Keuzevrijheid, structuur, ontmoeten en beleven staan centraal. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, gericht op het persoonlijk welzijn van de bewoner. Er zijn belevings- en welzijnsruimten, een mooie afgeschermde belevingstuin en in het gezellige Grand Café beneden kan samen met bezoek gezellig wat gedronken worden. Elke vleugel van acht kamers heeft een gezamenlijke huiskamer, van waaruit direct toegang is tot de tuin of een ruim balkon. In de huiskamer wordt dagelijks vers gekookt, gezamenlijk gegeten en speelt het dagelijks leven zich af.

Bij Juliana kunnen bewoners terecht met een Wlz-indicatie, ZZP (zorgzwaartepakket) 5 of 7 van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).