Stedendriehoek

Kinderkleren ruilen hipper dan ooit

Tadaa! Hoe krijg je binnen no-time een kast vol ‘nieuwe’ kinderkleding en speelgoed zonder een cent uit te geven? Door te ruilen!

Hoewel het een tijd geleden de normaalste zaak van de wereld was om kleding voor je kinderen te ruilen werd het een tot aan een aantal jaren geleden minder gedaan. Nu is kleding ruilen echter hipper dan ooit.

Met thema’s als duurzaamheid, circulair en minder consumptie van goederen zijn de afgelopen jaren de ruilsites en ruilbeurzen als paddenstoelen uit de grond geschoten. En dat is niet gek, want kleding die je kind te klein is geworden kan natuurlijk prima in een kledingbak voor goede doelen, maar dan zul je dus zelf de kledingkast weer moeten vullen. Ga je ruilen, dan heb je meteen zelf ook weer een voorraad en dat zonder je portemonnee te trekken. En met dat geld dat je overhoudt kun je natuurlijk ook alsnog iets kopen in jouw kinds favoriete kledingzaak!

Er zijn tal van websites waar je terecht kunt om kleding te ruilen. Let daarbij goed op de voorwaarden en of het een betrouwbare partij is. Meestal is er via die websites meer te ruilen, bijvoorbeeld speelgoed, boeken, cd’s, kinderwagens, boxen en ga zo maar door.

Niet alleen heb je zo heel makkelijk een pakket vol nieuwe kinderkleding of speelgoed, maar ook geeft dit een goed gevoel; je hebt je spullen namelijk een tweede leven gegeven.