Stedendriehoek

Kinderen verspreiden blijheid in Vaassen

Door de coronapandemie lijkt iedereen in mineur. Ook de kinderen hebben er last van. De kinderen van de Dorpskerk en de Tabernakel hebben een plan bedacht om daar verandering in te brengen en hebben in de week voor Pasen tal van stenen versierd. Niet alleen kinderen van de kerken, maar ook veel andere kinderen hebben een steen versierd.

De kinderen hebben de door hen versierde stenen op Eerste Paasdag aan de voet van het kruis bij de toren van de Dorpskerk neergelegd, waar veel mensen het werk hebben bekeken. Op deze manier vormden de kinderen gezamenlijk een blijde, hoopvolle berg van ‘happy stones’ aan de voet van het kruis. In deze moeilijke tijd met corona en ander lijden willen ze op deze manier een glimlach toveren op de gezichten van mensen die een blik werpen op het kruis.

Na afloop hebben de kinderen de stenen op allerlei plekken in Vaassen en omgeving neergelegd, zodat iedereen er even met een glimlach naar kan kijken. Op deze manier willen de kinderen met deze kleine bijdrage iedereen toch wat uit de somberheid halen. De kinderen hebben er in ieder geval hard aan gewerkt en veel plezier mee gehad.