Stedendriehoek

Kijkje nemen bij StadsAkkers

Op zaterdag 2 juli houdt StadsAkkers, gevestigd aan Dommeweg 5B, van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Er wordt dan de mogelijkheid geboden om de biologische tuin, de winkel en de blokhut te bezoeken. Voorts zijn er rondleidingen door de kruidentuin, de bloementuin en de kassen.

Er is daarnaast een leuke kinderactiviteit waarbij de jeugd zelf iets kan maken en de kids kunnen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten liggen vanaf nu klaar in de winkel en kunnen op de open dag worden ingeleverd, maar ze mogen ook op 2 juli worden ingekleurd. Bezoekers vinden veel kramen met bekende en geheel nieuwe producten. Ook Zwamboon is erbij met een lekkere proeverij.

In de blokhut is een expositie van foto’s van Walter van Os. Hij woont in Zevenhuizen en is in zijn vrije tijd natuurfotograaf. Van Os maakt veel foto’s in het gebied rondom StadsAkkers en vindt het belangrijk om met deze expositie de biodiversiteit van het park en de verdere omgeving te laten zien. Van de foto’s kunnen afdrukken worden gekocht in verschillende materialen en formaten. De gehele opbrengst van deze tentoonstelling doneert Walter aan StadsAkkers.

StadsAkkers heeft een piepklein parkeerterrein en een grote fietsenstalling om de bezoekers te ontvangen. De organisatie vraagt bezoekers daarom zoveel mogelijk op de fiets te komen, zodat mensen die slecht ter been zijn wél de auto kwijt kunnen.