Stedendriehoek

Kijkje achter schermen dierenasiel

KLARENBEEK – Op zaterdag 6 april tussen 10.00 en 16.00 uur opent Dierenasiel de Kuipershoek zijn deuren voor de jaarlijkse open dag. Hét moment van het jaar voor  dierenvrienden om een kijkje achter de schermen van het dierenopvangcentrum aan de Kuipersdijk 11 in Klarenbeek te nemen.

Maar er is meer te doen. Dierenambulance Overgelder is aanwezig en hun chauffeurs vertellen bezoekers over het werk en hun meest bijzondere meldingen. Er zijn diverse kraampjes te bezoeken, een spannende speurtocht om af te leggen en kinderen mogen met hulp van een echte dierenarts knuffeldieren opereren.

In het opvangcentrum worden jaarlijks honderden honden, katten, vogels, konijnen en knaagdieren opgevangen. Deze dieren hebben tijdelijk geen thuis meer omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in het opvangcentrum. Daar krijgen ze tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Het dierenasiel doet zijn best om al deze dieren aan een nieuw thuis te helpen.