Stedendriehoek

‘Kijken of we een financiering kunnen loskrijgen’

LIEREN – De Stedendriehoek Businesscompetitie, de sportieve ontmoetingen tussen bedrijfsleden van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, is in volle gang en tot oktober worden de poulewedstrijden gespeeld, op weg naar de halve finales. Regelmatig verschijnen er verslagen van de verrichtingen in Nieuwsblad Stedendriehoek. We volgen de partij tussen Bas Gregoor en Wim Eilander van Grehamer en Company tegen Gerard Bernhards en Jan Lubbers van ABN Amro Bank.

“Even kijken of we een financiering kunnen loskrijgen”, grapt Bas bij de eerste ontmoeting. Humor die Gerard, als directeur bedrijven Stedendriehoek, wel kan waarderen. “Ik speel vanaf het begin mee met de businesscompetitie en in al die jaren heb ik een keer de halve finale gehaald. Dit is overigens niet de reden waarom ik meedoe. Het gaat mij vooral om de gezelligheid en de informele manier waarop je contact legt met de andere deelnemers. De Scherpenbergh is niet de enige golfbaan waar ik dit doe, maar wel de gezelligste en professioneelste.” Speelpartner Jan Lubbers is relatiemanager en speelt regelmatig mee in het team van Gerard.

Dit is het zevende seizoen voor Wim Eilander, die eerder dit jaar ‘de vlag’ waaronder hij deelneemt wisselde. Dit gebeurde door zijn switch van directeur private banking en wealth management bij ING Bank naar partner bij Grehamer en Company. “Mensen die ik spreek, reageren vaak verbaasd, maar deze overstap hoort wel bij de aard van het beestje. Ik heb een prachtige tijd bij ING Bank gehad, maar na verloop van tijd miste ik uitdagingen, die ik juist wel bij Grehamer vind. Naast ondernemend handelen is voor mij vooral de fun-factor van belang bij het behalen van successen.”

Ondanks te weinig tijd speelt Bas Gregoor mee als vaste speelpartner van Wim en op weg naar de eerste hole weet hij meteen de toon te zetten. “Met een jong gezin, in combinatie met een druk privé- en zakelijk leven, heeft golf geen prioriteit, maar ik heb er plezier in en zal Wim straks wel even een lesje geven.” Bas werd in 2019 verkozen tot ‘vastgoedbeslisser van het jaar’ en niet zonder reden. Als geen ander weet hij bestaand vastgoed om te zetten naar nieuwe bestemmingen.

Hoewel alle heren goede drives hebben, valt de keuze voor het verder spelen op de afslagen van Jan en Wim, die Bas nog even vraagt wie nu eigenlijk het lesje gaat krijgen. Uiteindelijk bleek het een zeer evenwichtige partij te worden, die passend een gelijke eindstand opleverde. Bijkomend op het terras van De Scherpenbergh bleek de humor er niet minder om te worden. Logisch, want banken en vastgoed komen elkaar niet alleen op de golfbaan tegen.      

Foto:

Vanaf Bas Gregoor, Jan Lubbers, Gerard Bernhards en Wim Eilander.