Stedendriehoek

Kies je eigen buren in Villahoeve

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn start op vrijdag 16 maart met de verkoop van achttien kavels voor negen twee-onder-een-kapwoningen in de Villahoeve. De kavels liggen aan de Boommarter en Steenmarter in de wijk Groot Zonnehoeve. De kavels worden per twee verkocht; inschrijven kan alleen samen met de nieuwe buren die in de andere helft van het huis komen te wonen.

Met de verkoop van deze kavels richt de gemeente zich op jonge tweeverdieners of gezinnen met kinderen die al naar de basisschool gaan. Wethouder Mark Sandmann: “Deze kavels in een kindvriendelijke wijk bieden een uitgelezen kans om alle woonwensen in vervulling te laten gaan. Of dat nu onder regie van een aannemer is, of dat u zelf uw plannen realiseert. Moderne en traditionele bouw gaan hand in hand bij deze unieke kavelverkoop, dus eigenlijk is alles mogelijk. Wonen in de Villahoeve betekent landelijk wonen met veel rust en ruimte, maar ook dichtbij alle voorzieningen. Winkels en openbaar vervoer zijn op steenworp afstand.”

Inschrijven voor een kavel kan alleen samen met de toekomstige buren. Samen bepalen toekomstige eigenaars hoe de twee-onder-een-kapwoning er uit komt te zien en door wie de woning gebouwd wordt. Vanaf woensdag 14 februari is alle informatie beschikbaar in de gemeentelijke Kavels+Pandenwinkel aan het Marktplein 33 en op de website www.apeldoorn.nl/villahoeve. Op dinsdag 20 februari verzorgt de gemeente een markt voor iedereen die belangstelling heeft. Tijdens deze markt kunnen onder anderen aspirant-kopers die nog geen buren hebben gevonden om mee te bouwen, elkaar ontmoeten.

De start van de inschrijving voor de loting is op vrijdag 9 maart. Gegadigden kunnen vanaf 9 maart 10.00 uur tot 16 maart 12.00 uur het inschrijfformulier inleveren bij Kavels+Panden in de speciaal daarvoor verzegelde brievenbus. Notariskantoor Blankhart & Bronkhorst Netwerk Notarissen verzorgt op vrijdag 16 maart de loting van de kavels.

De verkoop van twee-onder-een-kapwoningen is nieuw voor de gemeente, bij andere projecten lag de verkoop hiervan bij een makelaar of aannemer. Samen bouwen biedt voordelen omdat je gebruik kunt maken van elkaars kennis, maar ook veel bouwkosten samen kunt delen.